Diete Sanatate

Kg jos cu ajutorul enzimelor


Cu peste 60 ani in urma,
savantul American Edward Howell a descoperit dupa mai
multe studii in laborator ca enzimele sunt purtatoare
ale vietii in orice organism viu. Atfel, enzimele sunt
prezente si in alimentele consmate de noi aat timp cat
nu le ierbem. De ce? Pentru ca la temperaturi de peste
50-60 grade C acestea mor! Asadar enzimele se gasesc
in alimente crude! Ce fac ele in organismul nostru?
Acestea participa la divizunea celulelor, reglementeaza
metabolismul, imbunatatesc dugestia, regleza activitatea
hormonilor, ajuta la cresterea imunitatii impotriva
bolilo, ne dau un plus de energie si un pic de viata.
Dupa ce depasim varsta de 45 ani, enzimele din organism
se diminueaza iar o alimentatie necorespunzatoare duce
la scaderea energiei, a imunitatii si la incetinirea
arderii grasimilor. Este bine sa consumam alimentele
crude pentru a adduce orgamismului nostrum un aport
important de enzyme. Cruditatile cele ami bogate in
enzyme sunt: laptele crud (iaurt, lapte acru, zer),
germenii de grau, galbenusul de ou, zarzavatul, toate
fructele si legumele.


Centrul tau de Slabire BettyBlue iti propune 5 salate,
toate bogate in
enzime:

– Salata italiana
– Salata de spanac
– Salata de branza de vaci
– Salata devarza rosie
– Salata de patrunjel verde

1. Salata italiana
O salata verde taiata felii se amesteca cu 3 rosii feliate,
se adauga 50gr miez de nuca pisata si 50gr branza telemea,
apoi se toaca o ceapa si 2-3 catei de usturoi; se preapara
un sos din: 4 linguri ulei de masline, 1 lingura suc
de lamiae proaspat,1 lingura de iaurt si sare.

2. Salata de spanac
Ai nevoie de 250gr de spanac verde, crud, se taie in
fasii subtiri, se amesteca cu 2 cepe taiate inele, se
adauga 1 morcov ras, 2 rosii taiate felii, 3 linguri
de seminte de dovleac decojite; se prepara un sos din:
4 linguri ulei de masline, 2 linguri Sana, 2 catei de
usturoi pisati, 3 linguri de iaurt sis are dupa gust.

3. Salata de branza de vaci
O leatura de ceapa verde toccata se amesteca cu 3 linguri
de branza de vaci, un galbenus de ou, 1 pahar de iaurt,
2 lingurite suc de lamiae proaspat, sare. Se adauga
telina si morcov date prin razatoare.

4. Salata de varza rosie
Se toaca marunt 300gr de varza rosie si se amesteca
cu 200gr prune uscate (se inmoaie in apa si se scot
samburii), 5 linguri untdelemn, 2 linguri de Sana, 3
linguri suc de portocale, sare, piper, putin praf de
scortisoar, 1 lingura de miere. Se amesteca toate ingredientele
si se lasa 1 ora, dupa care se serveste.

5. Salata de patrunjel verde
4 legaturi de patrunjel verde se spala si se toaca marunt;
se amesteca cu 2 catei de usturoi rasi, 3 linguri ulei
de masline, 2 lingurite suc de lamiae, 1 mana de masline
cu goosari inauntru, 2 rosii taie felii. Compozitia
se poate amesteca cu orez fiert sau cu paste.

Articol oferit de:

Centrul de Slabire si
Remodelare BettyBlue

Zona Unirii- Str. Sf. Vineri, nr.5, et.2,ap.7
Tel: 313.96.91/ 0727 76 7008
e-mail: office@bettyblue.ro

web: www.bettyblue.ro

betty blue

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu