Cercetari de data recenta vin sa arate faptul ca hormonii pot fi responsabili pentru controlul apetitului si a depozitelor de grasime facute de catre organismul nostru, tot hormonii inregistrand o activitate anormala in situatia in care o persoana inregistreaza cresteri in greutate prea mari.
Plecand de la rezultatul acestor cercetari, medicul Leo Galland, specializat in nutritie, a pus la punct o dieta de slabit prin care se urmareste aducerea activitatii la nivel hormonal la niste parametri normali prin reducerea inflamatiilor din organism cauzate de catre o alimentatie gresita.
O astfel de dieta poate echilibra in timp relativ scurt intregul organism mai ales atunci cand se urmareste ca obiectiv major si cresterea ratei metabolismului care sa declanseze o ardere mai rapida a grasimilor, Suplimentar, astfel vor fi reduse si nivelul colesterolului negativ si de asemenea va putea fi tinut sub control si nivelul zaharului din sange.
In esenta, dieta doctorului Leo Galland presupune 3 etape, prima dintre acestea urmarind cu prioritate reducerea carbohidratilor din alimente la minimum, acum fiind recomandata eliminarea din meniul zilnic a cerealelor, legumelor cu amidon, alimentelor procesate si a celor care contin zahar. In etapele urmatoare, unele dintre aceste alimente vor putea fi reintroduse la dieta, dar in mod gradual.
In aceasta prima etapa, reducerea carbohidratilor la dieta va permite si o scadere a inflamatiilor din organism precum si valori normale ale zaharului din sange. De mancat se vor putea manca proteine de calitate, multe fructe cu indice glicemic scazut si de asemenea legume cu indice glicemic scazut.
In cea de-a doua etapa, odata ce este declansat procesul de pierdere in greutate prin masurile alimentare introduse in etapa intai, se permite o diversificare mai larga a alimentelor la dieta, acum putandu-se consuma si unele legume mai consistente precum si cereale integrale, fulgi de ovaz sau orez brun in cantitati moderate.
Ultima etapa a dietei doctorului Leo Galland este una de intretinere si fixare a obiceiurilor alimentare sanatoase, acum putandu-se mari numarul de alimente cu continut mai mare de carbohidrati sau d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu