Frumusetea exista in toate marimile, formele si culorile. E un concept abstract, greu de definit, dar totodata subiectiv si relativ, in special atunci cand vine vorba de silueta. Este deja demonstrat faptul ca organismul fiecaruia raspunde in mod diferit la regimurile alimentare de slabit sau la activitatile fizice intense. Aceasta este cauza factorilor individuali si influentei specifice a acestora asupra noastra: metabolismul, mostenirea genetica, stresul sau poftele alimentare excesive. Mai ales in cadrul unei cure de slabire, importanta acestora este cu atat mai mare, cu cat tentatiile culinare sunt la tot pasul. Totusi, vestea buna este ca toate acestea pot fi controlate cu ajutorul unei fibre continute in mod natural de organismul uman: inulina.
Ce este inulina si care sunt beneficiile acesteia?
Inulina constituie o sursa de fibre dietetice, care datorita capacitatii nutritionale deosebite are un rol esential in organism si ajuta la inlocuirea grasimilor, zaharurilor sau carbohidratilor. Insa, cel mai important beneficiu pentru persoanele care vor sa-si modeleze silueta, este acela de mentinere a satietatii un timp indelungat si de a scadea pofta de mancare, fara a dauna corpului. Inulina ajuta la incetinirea digestiei si a absorbtiei intestinale, astfel ca organismul utilizeaza la un nivel mai scazut caloriile din alimentatie si simultan faciliteaza tranzitul intestinal. Rezultatul este scaderea apetitului si a poftelor alimentare nejustificate.
Mai mult decat atat, inulina stimuleaza absorbtia eficienta a vitaminelor si mineralelor din alimentatie si potenteaza absorbtia de calciu, ajutand astfel la mentinerea sanatatii oaselor. Aceasta actiune de incorporare optima a substantelor nutritionale in organism este cu atat mai importanta cu cat in cadrul dietelor de slabire, organismul este predispus la astfel de pierderi de minerale sau de vitamine.
Valorile nutritionale deosebite ale acesteia, o recomanda ca indulcitor pentru inlocuirea zaharului, ca un adjuvant pentru imbunatatirea digestiei, combaterea constipatiei, reducerea riscului alergiilor alimentare si eliminarea toxinelor din ficat. Inulina este obtinuta din radacina de cicoare si contine 95% fibre solubile ceea ce-i confera proprietatea de a fi satioasa, hipocalorica si cu impact minim asupra nivelului glicemic, putand fi consumata cu usurinta si de diabetici. Aceasta se datoreaza faptului ca dupa administrarea de inulina, nivelul de zaharuri din sange nu cunoaste modificari.
In plus, inulina ajuta si la mentinerea unui nivel optim de energie si vitalitate pe parcursul intregii zile, mai ales in conditiile in care dietele de modelare a siluetei sunt insotite de sport sau alte activitati fizice.
Introducerea inulinei in alimentatia zilnica are beneficii multiple asupra intregului organism, astfel aceasta fibra naturala ajuta la scaderea nivelului de colesterol si glicemie, stimuleaza capacitatea de aparare a organismului si mentine un nivel optim al bacteriilor benefice la nivelul colonului, prevenind diabetul si cancerul de colon.
Inulina este o fibra care poate fi obtinuta in mod natural din anumite legume: praz, sparanghel, ceapa, usturoi sau radacina de cicoare, insa pentru asigurarea nivelului optim necesar zilnic, sunt recomandate suplimentele alimentare. Efectele benefice ale inulinei sunt dublate si de proprietatile de reducere a caloriilor, imbunatatire a metabolismului si de energizare.
Adauga comentariu