Sanatate Sfaturi si sugestii

Inovatie medicala pentru stimularea circulatiei arteriale si venoase

Tehnologia medicală dezvoltată pentru astronauți disponibilă acum în România, în cadrul Centrului Medical ProVita – Diagnostic și tratament

– un aparat unic în țară

– rezultate excelente în stimularea circulației arteriale și venoase

– rezolvă numeroase probleme de sănătate sau estetice (celulită) și ajută la recuperarea sportivilor

Începând din luna mai clinica ProVita – Diagnostic și tratament anunță disponibilitatea unui nou aparat de recuperare medicală, VACUMED, în cadrul Centrului de Recuperare Medicală.

În p

Inovatie medicala pentru stimularea circulatiei arteriale si venoase

remieră în România, aparatul dezvoltat pe baza cunoștințelor medicale obținute în urma călătoriilor în spațiu poate fi folosit în numeroase afecțiuni de circulație sangvină, gimnastica pasivă a vaselor de sânge, programe de recuperare a sportivilor, edeme post-operatorii, dar și probleme de estetică (de exemplu celulită).

Principiul său de funcționare se bazează pe alternarea unei presiuni normale cu una negativă (Vacuum), aplicată în jumătatea inferioară a corpului. Ca urmare, are loc dilatarea capilarelor, formarea de capilare noi, precum și îmbunătățirea fluxului sangvin la periferie și musculatură (microperfuzie). De asemenea, efectul de stimulare are loc atât la nivelul circulației arteriale, cât și asupra circulației venoase.

“Medici specialisti și pacienți, avem acum acces în România la o tehnologie dezvoltată la cel mai înalt grad de profesionalism. VACUMED are un  spectru larg de aplicabilitate, fiind indicat în numeroase tipuri de afecțiuni, printre care: insuficiența venoasă cronică și sindrom posttrombotic, edeme limfatice, scleroza arterială periferică (stadiile 1,2,3), edeme posttraumatice sau postoperative, picior diabetic, precum și în gimnastica pasivă a vaselor de sânge. În plus, aparatul poate fi folosit cu succes și în programe de rezolvare a unor probleme de estetică, deoarece contribuie la netezirea țesuturilor, combătând astfel celulita.

Performanțele acestui aparat conduc firesc și spre recomandarea integrării lui în programe de medicină sportivă, de regenerare rapidă a sportivilor.”, explică Paul Sittner, specialist în recuperare medicală ortopedică și sportivă.

VACUMED a fost creat pe baza cunoștințelor medicale dobândite ca urmare a călătoriilor astronauților în spațiu. În lipsa gravitației astronauții acuză complicații circulatorii cauzate de lipsa “mecanismului de pompă” asigurat de musculatură, care stimulează fluxul arterial în țesuturi și circulația venoasă. Soluția acestei probleme a fost dezvoltată la Institutul de Medicină Spațială a Societății Germane Aerospațiale din Köln și adaptată la aparatul VACUMED, pe baza procedurii folosite de NASA – “lower body negative pressure device” (aparat de presiune negativă pentru membrele inferioare).

“Dezvoltarea Centrului de Recuperare Medicală Sportivă din cadrul clinicii Provita este una dintre prioritățile de anul acesta. Astfel, pacienții noștri vor putea avea acces la servicii de ultimă generație, care le vor aduce reale îmbunătățiri la nivelul calității vieții. Iar dotarea cu acest aparat revoluționar este una dintre soluțiile cheie pentru terapia prin sport.

În plus, prin parteneriatul cu Paul Sittner, un terapeut cu multă experiență, specializat profesional în Germania, contribuim la găsirea celor mai bune soluții de tratament, personalizate în funcție de caz!”, a declarat Dr. Ovidiu Palea, Directorul General al Centrului Medical ProVita – Diagnostic și tratament.

  # # #

Centrul ProVita – Diagnostic și tratament aduce pe piața serviciilor medicale din România experienţa a 10 ani de practică medicală, acumulată într-un sistem care înţelege actul medical în toată complexitatea lui. Suntem singura clinică din țară specializată în chirurgia minim invazivă a coloanei vertebrale și în Terapia Durerii (tratamentul bolilor care au ca simptom pregnant durerea cronică sau subacută şi care afectează sever calitatea vieţii).

Ne propunem o normalitate a relaţiilor dintre medici şi pacienţi bazată pe un act medical în concordanţă cu standardele internaţionale, într-un mediu de respect reciproc. De aceea, pacientul este unica noastră prioritate, iar acțiunile noastre reflectă întotdeauna valorile în care credem: rigoare, sinceritate, empatie, profesionalism și încredere.

Avem o abordare unică pe piață în ceea ce privește pacientul prin crearea unei echipe dedicate de medici specialiști, sub coordonarea unui manager de caz, care are imaginea de ansamblu asupra stării de sănătate și poate alege cea mai bună metodă de tratament.

Centrul ProVita – Diagnostic și tratament include în prezent clinicile:

– ProVita Diagnostic și Tratament, Str. Alexandrina nr. 20-22, sector 1;

– ProVita Imagistică 1, Str. Calistrat Grozovici nr. 1, sector 2, în incinta Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Pavilion 4;

– ProVita Imagistica 2, str. Răcari nr. 8.

 

 

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu