Femeile nu pot adopta aceleasi masuri la cura de slabit ca barbatii, pentru care lucrurile sunt mai simple, iar rezultatele se vad intr-un timp mai scurt. Stilul de viata si de alimentatie feminin nu favorizeaza cresterea ratei metabolismului, iar masurile de marire a masei musculare de multe ori deformeaza usor corpul, care isi pierde din feminitate, aducandu-te la disperare deoarece nu mai stii ce masuri sa mai iei pentru a obtine rezultatele dorite.
Mersul la sala, exercitiile fizice regulate, dietele de intretinere si, in general, intregul stil de viata al femeii moderne promovat pe canalele de media nu au efecte pe termen lung, permitand e drept atingerea greutatii optime, dar depinzand in buna masura si de o situatie financiara optima, care sa sustina costurile unui asemenea stil de viata.
Fara bani, nici o femeie nu va fi capabila sa atinga aceleasi performante si nu e de mirare de ce multe dintre noi renuntam definitiv la metodele moderne de pierdere in greutate si intretinere corporala cautand alternative mai ieftine insa nu neaparat si mai bune.
Printre mijloacele aflate la indemana tuturor femeilor prin care se pot atinge performante notabile la cura de slabit si se poate intretine in bune conditii trupul feminin se numara si urmatoarele reguli de viata, putin costisitoare, dar si deosebit de eficiente. Tineti seama de toate si bucurati-va de efectele benefice ale curei de slabit pentru care ati optat anterior:
1. Intrucat femeile ard grasimile mai greu decat barbatii, este nevoie de mai multa activitate fizica peste zi pentru a mentine rata metabolismului la un nivel ridicat. De aceea mersul pe jos, fara graba si stres insa, este recomandat pentru distante mai lungi si se poate practica zi de zi, cand mergem la cumparaturi, la munca, la prieteni sau la plimbarea de dupa-amiaza. Exercitiul fizic intensiv este recomandat mai ales dimineata, cand e momentul ideal pentru activarea functiilor din intregul organism.
2. Femeile de talie mica ard grasimile cel mai greu si se ingrasa foarte repede. De aceea ele trebuie sa includa la dieta foarte putine calorii, dar si proteine in cantitate normala. Femeile inalte insa pot introduce la dieta mai multe calorii deoarece ele au o rata mai mare a metabolismului.
3. Etichetele alimentare sunt de maxima importanta pentru dietele de slabit si ele trebuie citite cu atentie pentru a depista toate ingredientele ascunse. La dieta de slabit pentru o femei dozajul corect al ingredientelor din meniul zilnic este esential si nu trebuie depasite proportiile recomandate la nici una din mesele zilei.
4. Sarea si zaharul sunt ingrediente de nelipsit din dieta oricarui om. Zaharul insa produce dependenta si cere cresterea meselor si gustarilor de peste zi. Reducerea drastica a zaharului si a produselor care il contin la dieta de slabit va permite si servirea corecta a meselor in portii normale. Un aport marit de proteine, fibre alimentare si apa vor permite apoi disparitia apetitului alimentar nesanatos.
5. Pierderile in greutate nu sunt intotdeauna un indicator al sanatatii organismului. Uneori grasimea este inlocuita de o masa musculara crescuta, ca rezultat al unei diete echilibrate, corpul arata mai suplu, dar greutatea nu pare sa fi scazut simtitor. Se intampla mai rar insa unele femei cunosc deja acest lucru si nu se mai incarca cu stres cand isi consulta greutatea pe cantarul personal.
6. Stresul si plictiseala conduc la servirea mai deasa a meselor zilnice. Femeile, mai mult decat barbatii, au la indemana nenumarate metode de reducere a nivelului de stres, iar plictiseala dispare tocmai pentru ca aceste metode implica de obicei activitati practice de utilitate imediata sau facute doar din placere.
7. Lipsa activitatii de dupa servirea fiecarei mese de asemenea depune grasimile cu o rata infiorator de mare. Multe femei servesc masa si imediat dupa aceea se tolanesc in fotoliu, la o cafeluta, sau de-a dreptul in pat pentru a urmari un program TV preferat. Este una dintre cauzele principale care conduce la cresteri insemnate in greutate, mai riscanta chiar si decat servirea mesei la ore tarzii din noapte. Spalarea veselei, curatenia din bucatarie sau o plimbare scurta de un sfert de ora vor permite insa mentinerea ratei metabolismului la un nivel crescut, fiind puse in miscare toate procesele care permit arderea constanta a grasimilor.
8. Cine mananca intotdeauna pe saturate nu va pierde in greutate in veci si rezultatele la cura de slabit nu apar decat daca se serveste fiecare masa in portii echilibrate, dar nu pana la satietate. Acest obicei alimentar prost e specific mai ales persoanelor care lucreaza pana tarziu, fara a servi intre timp gustari simple si sanatoase, si celor din mediul rural, si trebuie sa se renunte la mancatul pe saturate daca se doreste scaderea optima in greutate.
9. Exercitiul fizic, mersul la sala, bauturile din proteine si alte masuri utile sunt toate eficiente numai in absenta stresului si numai daca se practica dupa un program foarte riguros. Miscarea fizica facuta haotic si sedintele de alergare usoara de prin parcuri nu valoreaza o ceapa degerata la cura de slabit daca nu se fac la aceleasi ore, zi dupa zi.
10. In sfarsit, activitatea sexuala normala, fara mari excese, armonia din viata de familie si aportul de suplimente alimentare in perioadele cand sanatatea este mai expusa au si ele un rol decisiv la dieta de slabit. Somnul este foarte indicat ca parte a programului obisnuit de odihna, dar nu mai mult de 7 ore pe noapte deoarece si aceasta usoara solicitare a organismului, prin privarea sa de somn pe saturate va permite scaderi bune in greutate.
Adauga comentariu