Retete dietetice Sanatate

Gustos si sanatos: Pulpe de pui cu miere si stafide


Pulpe de pui cu mere si stafide

De când mi-am început viata pe
cont propriu, departe de „fusta” mamei,
am învatat ca în bucatarie trebuie sa ai
curaj sa experimentezi si ca de multe ori ceea ce ai
senzatia ca nu se potriveste sub nici o forma este de
fapt un secret al unei retete de succes. Acesta este
si cazul pulpelor la cuptor cu mere si stafide, care
nu este nici pe departe un desert ciudat ci o friptura
delicioasa. Iata ce ai de facut.

Speli bine pulpele si le asezi într-o tava în
care în prealabil ai pus ulei atât cât
sa acoperi toata suprafata. Introdu sub pielea fiecarei
pulpe câte un cubulet mic de unt. Presara peste
carne sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. Taie
o ceapa si pune câteva felii printre pulpe. De
asemenea taie un mar, doua, trei, în functie de
câta friptura faci si pune câte o felie
lânga fiecare pulpa. Presara deasupra stafide
din belsug.

Încinge bine cuptorul si apoi da focul la mic.
Acopera tava cu pulpele cu o alta tava astfel încât
toate aromele sa ramâna în interior. Nu
pune apa, nu are sens caci carnea lasa din zeama ei.
Introdu totul la cuptor si ai grija ca, din când
în când, sa întorci pulpele de pe
o parte pe alta.

Când carnea este patrunsa adauga peste pulpe o
cantitate generoasa de usturoi pisat. Renunta la tava
folosita drept capac si lasa totul înca vreo 10min
pentru ca pulpele sa capete o culoare rumena. Pofta
buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu