Diete Sanatate

Greseli facute in alegerea unei diete echilibrate

Greseli facute in alegerea unei diete echilibrate
– Nu apelati niciodata la pastile de slabit sau alte formule care includ aportul de substante chimice in organism fara consultarea prealabila a medicului de familie.

– Nu tineti post negru de fiecare data cand doriti sa slabiti si nici nu apelati la exercitii fizice intense daca nu va alimentati corect in perioada cand practicati aceste exercitii fizice.

– Nu sariti peste mesele principale ale zilei indiferent de motivele pe care credeti ca le-ati avea drept scuza.

– Nu excludeti complet grasimile din alimentatie, dar evitati grasimile de origine animala precum slanina, pielita de pui sau untura.

– Nu incercati sa indepartati toata grasimea de pe abdomen sau din alte parti alte corpului apeland la metode de soc. Este necesar sa avem si putina grasime pe corp deoarece aceasta are un bun rol de protectie si organismul functioneaza mai bine atunci cand simte ca are mici rezerve de grasimi.

– Nu incepeti sa numarati caloriile din dieta decat atunci cand sunteti siguri ca va cunoasteti si rata dvs. metabolica. Caloriile sunt consumate in proportii diferite in functie de necesitatile organismului si solicitarile pe care acesta le primeste. Stabiliti-va deci mai intai la o dieta echilibrata, serviti masa la ore fixe si adoptati si un program strict de odihna, iar apoi puteti sa incepeti sa va calculati si caloriile din dieta.

– Nu va bazati intotdeauna pe recomandarile “specialistilor” in nutritie deoarece ei vor promova dietele la moda si mai rar vor accepta sa promoveze diete care nu prezinta interes sau nu spun nimic publicului larg. Apelati insa cu incredere la recomandarile alimentare ale medicului dvs. si incercati si dumneavoastra sa va intocmiti un plan alimentar echilibrat si un meniu cat mai variat si sanatos.

– Nu va apucati de la bun inceput la s…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu