Diete Sanatate

Flexitarianismul, o dieta atractiva de inspiratie vegetarian

Flexitarianismul, o dieta atractiva de inspiratie vegetarian
Persoanele care cocheteaza de mai multa vreme cu ideea adoptarii unei diete vegetariene, dar nu se considera suficient de motivate pentru a renunta definitiv la produsele de origine animala vor fi bucuroase sa afle ca au la indemana si varianta unei alte diete, de tip semi-vegetarian, care presupune practica de a manca produse preponderent vegetariene, iar ocazional sau fortuit si produse de origine animala.

Dieta in cauza se numeste flexitarianism (flexibil + vegetarian) si promoveaza o alimentatie preponderent vegetariana, dar in absenta principiilor rigide pe care si le asuma vegetarienii. Uneori, la ocazii, se poate consuma si carne sau alte produse animale, se pot consuma si produse de patiserie incarcate cu zahar si grasimi si se poate prepara hrana si la cuptorul cu microunde sau de tip fast-food. Astfel se crede ca, fara a se face excese, adeptii acestei diete isi pot satisface gustul sau curiozitatea in plan culinar fara a se mai simti vinovati ca au incalcat niste reguli alimentare si de viata ceva mai rigide.

O dieta obisnuita de tip flexitarian presupune ingerarea a maximum 1500 de calorii zilnic incluse in cele 3 mese principale si una sau doua gustari dintre mese. Alaturi de legume, fructe si zarzavaturi, cereale integrale, lactate si branzeturi degresate etc. se pot introduce la dieta si oua sau alte surse de proteine, dar fara a se depasi necesarul recomandat de 50 de grame pe zi de proteine. Carnea este permisa, dar m…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu