Vreau
sa îti recomand o mâncare excelenta, eleganta
si foarte usor de preparat. Ai nevoie de piept de pui
(cantitatea depinde de cât de multe rulouri vrei
sa faci si de cât timp ai la dispozitie pentru
a prepara acest fel de mâncare; de exemplu pentru
a umple o tava de cuptor obisnuita sunt suficiente 2kg
de piept), castraveciori în otet (mici), cascaval,
morcov, sunca presata, sare, piper, oregano, un pahar
cu vin, 1-2 cepe, 5-6 catei de usturoi.
Pieptul de pui se taie si se bate ca pentru snitele
si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia câte
o „foaie” de piept si se asaza peste ea
o felie de sunca, peste aceasta un castravecior (daca
nu gasesti castraveciori mici îi dai fâsii),
o fâsie de morcov si cascaval ras (pe razatoarea
mica) atât cât poti prinde între doua
degete. Se ruleaza ca o clatita si se prinde cu o scobitoare.
Pe fundul unei tavi se toarna putin ulei, se asaza rulourile
se condimenteaza cu oregano, se adauga câtiva catei
de usturoi si una sau doua cepe mai mari taiate în
sferturi, se toarna paharul cu vin si se completeaza cu
apa cât sa acopere rulourile pâna la jumatate.
Se tin la cuptor cam o ora având grija sa le întorci
pe toate partile sa se rumeneasca. Se servesc cu cartofi
nature. Pofta buna! |
Adauga comentariu