Retete dietetice Sanatate

Feluri principale de dieta: Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola

DISABLE_WORD_ADS=1;

Piept de pui la gratar cu sos gorgonzolaÎti
propun o reteta foarte usoara din toate punctele de
vedere. Usor de procurat, de gatit, de digerat, fara
efecte daunatoare asupra siluetei tale: pieptul de pui
la gratar cu sos gorgonzola poate constitui un fel de
mâncare senzational pentru o cina romantica, pentru
o aniversare sau pentru o masa obisnuita dupa o zi de
munca.

Pentru a o realiza ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
piept de pui, 100g gorgonzola, 100g unt, smântâna
si lapte degresate, oregano, sare, piper alb, marar.
Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitele.
Îti recomand sa nu îl bati ci sa îl
crestezi din loc în loc folosind un cutit. Condimenteaza-l
cu sare, piper si oregano si pune-l pe gratar. Întoarce-l
pe ambele parti si gateste-l dupa preferinta (unora le
place mai putin facut, altora bine rumenit).

Separat, într-o tigaie, topeste 100 de grame de
unt. Când acesta devine lichid adauga gorgonzola
taiata cubulete (daca nu gasesti gorgonzola, sau ti se
pare prea scumpa, o poti înlocui cu brânza
topita). Când totul devine lichid subtiaza sosul
cu câteva linguri de smântâna si putin
lapte. Asezoneaza cu sare si piper alb, dupa gust. Când
este totul este gata asaza feliile de piept pe un platou
si acopera-le cu sos din belsug. Orneaza cu o ploaie de
marar pentru un plus de savoare si de culoare. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu