Retete dietetice Sanatate

Feluri principale de dieta: Piept de pui cu sos de smanatana si ghimbir

DISABLE_WORD_ADS=1;

SomnÎti
propun o reteta foarte gustoasa, usor de preparat si
sanatoasa care sa îti foloseasca drept sursa de
inspiratie atunci când ai oaspeti la masa pe care
doresti sa îi impresionezi.

Ai nevoie de un piept de pui, o ceapa mare, 6 catei
de usturoi, 300 de grame de smântâna, un
pachet de unt, ghimbir, sare, piper, oregano. Daca esti
la dieta foloseste smântâna degresata si
în loc sa calesti ceapa în unt înabus-o
doar în putina apa sau în ulei de masline
sau de palmier.

Primul pas este sa speli si sa cureti pieptul de pui,
sa îl tai fâsii si sa îl pui la marinat
cu sare, piper, un praf de oregano, un praf de menta,
putin coriandru, putina zeama de lamâie si un
pahar de vin. Pui totul la frigider pâna pregatesti
restul ingredientelor.

Asadar curata ceapa si tai-o cât poti de marunt
sau da-o pe razatoare (daca ai robot de bucatarie cu
atât mai bine). Topeste untul într-o tigaie
si adauga ceapa acolo amestecând continuu pâna
când bucatelele ce te fac sa plângi devin
translucide. Adauga usturoiul pisat si ghimbirul dat
pe razatoare. Ghimbirul este foarte aromat dar si destul
de iute asa ca vei stabili cantitatea în functie
de gustul tau.

Adauga pieptul de pui cu toate mirodeniile cu care
a stat la marinat. Amesteca pâna capata culoarea
alba. Apoi adauga apa cât sa cuprinda totul si
lasa sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra. Când
carnea este fiarta adauga smântâna si mai
da un clocot.

Eu recomand servirea acestui fel de mâncare cu
taietei de orez simpli. Îti doresc pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu