Uneori, la stabilirea unei diete de slabit, se uita cam cat de mult contribuie si ingredientii ascunsi din alimente la cresterea in greutate si, mai ales in cazul E-urilor alimentare, acest lucru este cat se poate de valabil. Aditivii alimentari, fie naturali fie sintetici, care sunt prezenti in produsele procesate de pe piata alimentara nu ameninta la prima vedere cu nimic surplusul de calorii, dar ele afecteaza si ingreuneaza in mod direct alte procese de baza la nivel metabolic, fapt care se va inregistra negativ la rezultatele finale ale oricarei diete de slabit.
Ficatul, de exemplu, trebuie sa proceseze nu doar aceste E-uri alimentare, dar si grasimile sau cantitatile de alcool ingerate peste zi, iar acest lucru devine din ce in ce mai dificil cu cat se aglomereaza sarcinile de indeplinit. Bombardarea aproape zilnica a organismului cu aditivi alimentari diversi va determina ficatul sa selecteze niste prioritati si aici vor prima compusii chimici, cu grad mai mare de risc si abia apoi grasimile. Acest lucru va conduce automat si la depozitarea de mai multa grasime ramasa neprocesata, adica la cresteri suspecte in greutate.
Alternativa este sa gasim mijloace eficiente prin care ficatul sa fie mai putin ocupat cu detoxifierea organismului si sa se concentreze mai mult pe arderea grasimilor, iar acest lucru se intampla daca eliminam complet din dieta zilnica orice tip de mancare procesata, legumele pline de pesticide, lapte si branzeturi dubioase ori carne produsa in marile ferme de animale si optam in schimb pentru alimente naturale, pentru un consum crescut de apa si mai putin alcool, tutun si cafea. Astfel ficatul va avea timp sa se ocupe asa cum trebuie de arderea grasimilor, iar noi vom inregistra scaderi benefice in greutate la finalul dietei noastre echilibrate.
Indulcitorii identic naturali din sucuri si dulciuri sau chiar …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu