Diete Sanatate

Dieta Wall Street

Dieta Wall Street
Asa cum se poate intui din chiar numele sau, dieta Wall Street se adreseaza in special oamenilor de afaceri deosebit de ocupati, adica profesionistilor care lucreaza dupa un program “flexibil”, care nu le poate permite nici servirea meselor la ore fixe si nici asumarea unei strategii alimentare sanatoase.

Dieta Wall Street este creatia nutritionistei de origine americana, Heather Bauer, care propune o abordare initiala plecand de la stabilirea clara a tipului de personalitate alimentara a persoanei-tinta si continua apoi prin propunerea unui set de reguli care sa permita nu doar includerea unui meniu echilibrat la dieta, dar si controlul portiilor la masa sau al gustarilor dintre mese.

Exista astfel persoane care nu prea dau atentie la ce consuma la mesele zilnice, fiind multumiti ca au cu ce sa isi umple stomacul si exista persoane mai pretentioase, care pun mare accent pe valoarea nutritiva a alimentelor ingerate, dar care in egala masura tind sa neglijeze alti factori importanti pentru o dieta echilibrata.

Persoanele din prima categorie, cei care mananca mecanic si fara sa stie prea bine ce, ar trebui fie sa identifice un restaurant decent din apropierea locului unde isi desfasoara activitatea si sa serveasca regulat masa acolo, fie sa se bazeze exclusiv pe ajutorul sotiei sau a unei bucatarese cu experienta care sa le prepare mesele zilnice, sanatoase si pline de nutrimente.

Persoanele care acorda mare atentie alimentelor de la meniul zilnic, dar care, din graba, nu supravegheaza atent portiile la masa sau nu servesc masa pe indelete, civilizat, ar trebui sa isi organizeze mai strict timpul alocat servirii mesei si sa isi impuna un comportament mai sanatos pe durata servirii meselor zilnice. Mancarea de calitate si gustoasa nu va aduce altfel beneficiile scontate, putandu-se inregistra probleme de sanatate chiar daca meniul este echilibrat d.p.v. nutritional.

Pentru gustarile dintre mese, Heather Bauer propune adeptilor dietei Wall Street sa isi faca o lista nu prea lunga din produsele sanatoase preferate (cafea proaspata, vin ro…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu