Diete Sanatate

Dieta volumetrica

DISABLE_WORD_ADS=1;

Dieta

Dieta volumetrica initiata de Barbara Roll este diametral opusa ideii generale de regim. Nu este drastica, nu te înfometeaza ci doar te învata niste trucuri despre cum sa ai mereu senzatia de satietate, fara a consuma alimente bogate în calorii. Nu promite marea cu sarea, nu-ti garanteaza ca slabesti enorm într-un timp record ci îti reorganizeaza regimul alimentar astfel încât sa ai o talie placuta pe termen lung.

Principiul de baza al dietei volumetrice se refera la faptul ca poti mânca atât de mult si atât de des cât îti cere organismul. Secretul consta în a gasi acea metoda de a-ti pacali stomacul astfel încât acesta sa se simta satul si sa nu te mai trimita mereu la frigider.

Barbara Rolls diferentiaza alimentele în functie de densitatea energiei (numarul de calorii dintr-o anumita cantitate de mâncare):

•  densitatea energetica mica presupune o cantitate mica de calorii într-o portie mare de mâncare: se exclud gustarile pe baza de legume, laptele gras si supa de carne;

•  densitatea energetica mare indica o cantitate mare de calorii într-o portie mica de mâncare: biscuiti, cartofi prajiti, prajituri, ciocolata, nuci, unt, uleiuri.

Se recomanda consumul de cantitati mai mari de alimente cu densitate energetica mica. Barbara Rolls prezinta în cartile sale multe retete folosind alimente cu densitate energetica mica si sugereaza sa se evite cât mai mult consumul de: ulei, unt, oua, smântâna. Ideal este sa nu incluzi în alimentatia ta mai multe de 1600-2000 de calorii pe zi. Sunt recomandate mâncarurile bogate în fibre pentru asigurarea unui bun tranzit intestinal.

Dieta este completata de exercitii fizice care la început sunt putine si care cresc treptat din punct de vedere al duratei si intensitatii. Extrem de benefic este mersul pe jos.

Consider ca o astfel de dieta poate fi urmata doar cu ajutorul unui nutritionist, pentru ca pofticiosilor le va fi destul de greu sa-si alcatuiasca singuri un meniu care sa nu le aduca alte kilograme în plus. O dieta în care ti se permite sa manânci cât vrei se poate transforma cu usurinta într-o cura de îngrasare atât timp cât nu sunt respectate reguli stricte ale selectiei alimentelor.

 
foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu