Diete Sanatate

Dieta – o renuntare la gust?

Trecerea
de la un regim alimentar obisnuit la unul dietetic poate
parea obositoare pentru unele dintre noi, mai ales cand
ne vedem fortate sa ne schimbam obiceiurile alimentare
pe termen indelungat. Dar regimurile dietetice nu trebuie
neaparat sa insemne o privare de la retele preferate,
multe dintre acestea putand fi adaptate in functie de
noile cerinte. Am adunat pentru dumneavoastra cateva sfaturi
in ceea ce priveste aceasta adaptare si mici trucuri care
va vor ajuta sa treceti mai usor peste meniurile care
de multe ori par aproape imposibil de realizat:

-puteti prepara o maioneza usoara pe baza de galbenus
de ou (fiert) branza dietetica , mustar, sare si piper:
rezultatul va va uimi: doar 66 de calorii la suta de
grame fata de 456 in cazul maionezei traditionale

-in timpul fierberii, cartofii isi pierd 30 si 40 la
suta din vitamine. In schimb, daca ii veti fierbe intregi,
in coaja, vor pierde doar 10% din ele sau chiar mai
putin.

-mancarea este pe cale de a vi se arde si sunteti tentata
sa adaugati inca un strop de ulei? Ganditi-va mai degraba
sa folositi o jumatate de pahar cu suc de tomate, sau
pur si simplu un pahar cu apa

-pentru un sos dulce acrisor, puteti apela la urmatoare
combinatie: amestecati miere cu suc de portocale, mustar
si putin ulei de masline. Simplu, nu-i asa?

-un sos usor, care sa il inlocuiasca pe cel pe baza
de smantana pentru cruditati, poate fi preparat amestecand
iaurt dietetic cu suc de portocale sau de lamaie, la
care ati adaugat mustar, patrunjel tocat fin si ierburi
aromatice

-puteti face o omleta usoara dintr-un ou intreg, impreuna
cu doua albusuri batute spuma, si putin lapte slab.
Adaugati apoi o garnitura dupa plac: salata sau rosii.
Prajiti fara ulei intr-o tigaie anti-adeziva.

-folositi faina de porumb fara ezitare:acestea ajuta
la ingrosarea mancarurilor si face sosurile calde mai
onctuase, fara a fi nevoie sa le adaugati grasimi. De
exemplu, pentru pastele carbonara, puteti folosi lapte
cu un nivel de grasimi cat mai scazut, completat cu
putina faina de porumb pentru a ingrosa sosul

-daca simtiti nevoia de putin dulce, gustati o tableta
de ciocolata neagra

Corina Jalba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu