Diete Sanatate

Dieta franceza

Dieta francezaFranta nu este doar o faimoasa destinatie turistica pe harta lumii, dar in egala masura este si una dintre tarile recunoscute pe plan mondial pentru traditia sa culinara bogata. Nu e deci de mirare faptul ca una dintre cele mai de succes diete de intretinere provine din acest spatiu cultural, care incorporeaza in egala masura atat principiile dietei de tip mediteranean cat si aromele si gusturile specifice bucatariei traditionale franceze.

La baza dietei franceze stau, la fel ca si la vecinii italieni, alimentele naturale, neprocesate de tipul pestelui, fructe si legume, cereale integrale si uleiul de masline, dar exista si un specific dat de catre condimentele preferate de bucataria franceza precum verdeturile de tot felul, proaspete sau uscate, ardeii grasi si cei iuti, piperul, mustarul, fructele exotice cum sunt ananasul, papaia sau mango, toate acestea aducand un plus de savoare la mesele zilnice, cu siguranta cautat de catre multi dintre noi.

Dieta franceza incearca sa mentina un bun echilibru intre aporturile de grasimi mono si polinesaturate obtinute exclusiv din produse naturale vegetale si cele obtinute din lactate, branzeturi si unt, iar ceea ce este surprinzator aici e faptul ca nu se depasesc niciodata cele 1800 de calorii recomandate pentru consumul zilnic, ba dimpotriva uneori se ajunge chiar si sub 1500 de calorii desi meniul ales pare sa sugereze cu totul altceva.

Ca punct de plecare atunci cand se adopta aceasta dieta se recomanda intotdeauna sa se porneasca de la mese care includ grasimile mono si polinesaturate si acizii grasi omega-3 si omega-6 alaturi de ingrediente cat mai proaspete, eliminandu-se in acelasi timp toate grasimile saturate din dieta. Astfel se asigura atat o alimentatie echilibrata cat si un gust deosebit al mancarurilor preparate peste zi.

In continuare se recomanda o atentie marita acordata numarului de calorii asimilate in fiecare zi, respectiv se descurajeaza consumul de alimente procesate de tipul margarinei, a fainii albe sau a produselor de patiserie din comert in favoarea cerealelor integrale si a lactatelor si branzeturilor degresate. Se pot introduce si deserturi delicioase la masa, dar care sa includa cat mai putine ingrediente procesate. Tot acum este bine sa se inceapa si un program mai riguros de exercitii fizice zilnice care sa ajute la arderea eficienta a grasimilor si sa permita astfel scaderi bune in greutate.

Odata ce metabolismul este reasezat in acord cu noi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu