Diete Sanatate

Dieta de vara

Dieta de varaPe măsură ce temperatura începe treptat treptat să urce peste 30 grade se simte nevoie unei schimbări în alimentaţie. Soarele puternic ne mai taie din pofta de mâncare dar chiar și așa, specialiștii ne avertizează să introducem în alimentaţie câte puţin din cele trei categorii de nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului: grăsimi, proteine și glucide.

Oricât de tentant ar părea, mai ales pentru doamnele și domnișoarele care își doresc să mai elimine câteva kilograme, grăsimile nu trebuie excluse din alimentaţie. ,,Este recomandat ca până la un maximum de 35% din aportul caloric zilnic să provină din lipide conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii și Departamentului de Sănătate și Servicii Umane. Iar dintre acestea este bine ca mai mult de 90% să fie grăsimi nesaturate. Menţionez că cele mai importante grăsimi „bune”, nesaturate, sunt grăsimile esenţiale Omega 3 şi Omega 6.” a declarat dr. Luana Sahian, consultant în nutriţie.

Grăsimile bune sunt în general grăsimile de origine vegetală și cele care se găsesc în pește
Cum le recunoaștem? Grăsimile bune, nesaturate, se regăsesc în produsele care au consistenţă moale sau chiar lichidă chiar la temperaturi scăzute, cum ar fi în frigider. Un bun exemplu pot fi margarinele tartinabile sau maionezele de calitate. Acestea două conţin și grăsimi esenţiale Omega 3 și Omega 6, alt tip de grăsimi bune. Acestea se găsesc de asemenea și în fructele oleaginoase precum seminţe, alune de pădure, fistic, dar și în peşte.
La polul opus, ar trebui să limităm consumul de carne grasă, lactate grase, unt, smântână, produsele de patiserie, biscuiţi, care sunt surse clasice de grăsimi saturate, așa numitele grăsimi rele, care favorizează creşterea colest…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu