Diete Sanatate

Dieta de intretinere pentru femeile de toate varstele

Dieta de intretinere pentru femeile de toate varstele
Pentru femei, a manca sanatos si gustos este un deziderat de zi cu zi si putine sunt acelea care nu acorda o atentie speciala acestui plan al existentei lor. Ceea ce mananci in fiecare zi este de importanta majora pentru felul in care arati si te simti, iar femeile invata de timpuriu acest lucru, luptandu-se mereu pentru a isi oferi energie suficienta si o stare de bine si pe aceasta cale, a alimentatiei sanatoase.

O femeie nu poate sustine o dieta fixa pentru multa vreme deoarece organismul ei experimenteaza lunar deficite de nutrimente, care trebuie suplinite prin modificari aduse dietei obisnuite. Simptomele premenstruale pot fi combatute printr-o dieta adecvata si de asemenea se pot lua masuri de natura alimentare pentru cresterea sau reducerea fertilitatii, pentru combaterea stresului, pentru optimizarea mersului lucrurilor la graviditate sau pentru combaterea simptomelor specifice menopauzei.

Unele masuri alimentare insa vor fi benefice pe parcursul intregii lor vieti si de aceea nu trebuie omise nicicand si de catre nici una dintre femeile care doresc cu adevarat sa se asigure ca se vor bucura de o stare de bine constanta in ciuda tuturor problemelor economice si de sanatate pe care le mai poate rezerva destinul din cand in cand. Indiferent daca este vorba despre o adolescenta sau o femeie in varsta principiile de baza ale dietelor de intretinere pentru femeile de toate varstele trebuie respectate intocmai cu efecte dintre cele mai bune pentru starea generala de sanatate.

O nutritie adecvata va trebui sa includa intotdeauna cereale integrale, fructe si legume cat mai proaspete, dar si grasimi sanatoase si carne slaba ca sursa importanta de proteine. Este minimul necesar pentru a se asigura o alimentatie sanatoasa, energia necesara peste zi si o gandire pozitiva cu impact decisiv asupra starii generale de bine. Diversitatea mai ales in selectarea legumelor va fi cheia succesului, iar atentia acordata fibrelor alimentare si aportului de lichide esentiala.

In ce priveste mineralele necesare sanatatii organismului feminin, calciul si fierul se afla mereu pe primul loc, fiind obligatoriu sa se procure constant aceste minerale din alimentele proaspete consumate peste zi si mai rar din suplimente alimentare. Lactatele si carnea slaba sunt doar o sursa de astfel de nutrimente, dar la fel de importante sunt si legumele bogate in calciu si fier (legume boabe, broccoli, varza, varza de Bruxelles, spanac si alte zarzavaturi etc.).

Proteinele trebuie introduse la dieta de intretinere insa cu moderatie deoarece femeile sunt mai expuse riscurilor de sanatate in acest caz decat barbatii. Se pierde astfel prea mult calciu si pot aparea probleme majore, de la cele stomatologice pana la fragilitatea oaselor sau chiar osteoporoza. Fierul este prezent in multe produse animale insa, tocmai pentru ca acestea sunt foarte bogate in proteine, ar trebui sa se procure fier si din surse alternative precum cele vegetale si nu in primul rand din carne si derivatele sale.

Cafeaua si alcoolul interfereaza mult prea agresiv cu buna absorbtie a nutrimentelor si cu reglarea proceselor la nivel hormonal si de aceea ar trebui consumate cu mare moderatie, adica sa se limiteze consumul zilnic la 1-2 portii zilnice si niciodata mai mult. Similar cu aceste produse cu risc pentru sanatate, zaharul din produse alimentare diverse poate d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu