Sanatate Sfaturi si sugestii

Dieta Dash previne imbolnavirile

Dieta Dash previne imbolnavirile
Dincolo de a fi un simplu regim de slabit, dieta DASH este o lectie de alimentatie sanatoasa. Fiind initial un program alimentar destinat persoanelor hipertensive (Dietary Approaches to Stop Hypertension), supranumita si Dieta tuturor bolilor, dieta DASH este gandita in primul rand pentru un organism sanatos si a inregistrat rezultate extraordinare la bolnavii de diabet, osteoporoza si obezitate.

DASH impune o lista de alimente, care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic si anume: fructe, legume, nuci, seminte crude de dovleac, peste, soia, orez, cereale integrale. Dar, ca orice dieta, scoate „in afara legii” unele produse, care in acest caz sunt: sarea, zaharul, grasimile, dulciurile si carnea rosie.

Dieta este complexa si foarte bine pusa la punct asa ca initiatorii ei au inclus pentru doritori si o lista de variante de bucate din care sa poata fi alcatuit meniul zilnic. O redam si noi pe scurt si cu titlu informativ:

-micul dejun: lapte de soia cu cereale integrale si felii de banana; sau coktail de iaurt probiotic, fulgi de ovaz si afine, sau doua felii de paine graham cu branz… Citeste in continuare pe coolinaria.ro .

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu