Diete Sanatate

Dieta anti-stres

Dieta anti-stres
Este stiut faptul ca persoanele supuse unor stari de stres repetate risca sa se imbolnaveasca mai des decat persoanele obisnuite si de aceea trebuie identificate din timp metode de eliminare a acestui stres pentru a preveni instalarea unei boli in organism. Printre aceste cai de preventie se afla si dieta echilibrata, in care sa se introduca anumite alimente care pot contribui la reducerea nivelului general de stres.

Cerealele integrale sunt in topul listei atunci cand discutam despre o dieta anti-stres, ele putand contribui la instalarea unei stari de bine prin influenta lor asupra nivelurilor de serotonina din creier. Tot cerealele integrale contin si multe vitamine din gama B care de asemenea cotribuie la diminuarea stresului si a oboselii oferind o energie suplimentara si fiind astfel un bun tonic pentru organism. Ovazul, cerealele pentru micul-dejun, painea integrala sunt toate alegeri inspirate pentru orice dieta anti-stres.

Fructele si verdeturile trebuie sa fie si ele parte dintr-o dieta de combatere a stresului deoarece contin multi antioxidanti care pot preveni deteriorarea celulei nervoase si astfel combat aparitia bolii in organism. Vitaminele C si E sau beta-carotenii sunt astfel de antioxidanti benefici pentru organism, in special pentru sanatatea mentala, iar ca surse alimentare putem aminti varza, morcovii, cartofii, maslinele, ardeii grasi, broccoli, citricele, capsunile, pepenele galben, fructe exotice precum ananasul si papaia, kiwi, dar si spanacul si salata verde.

Intr-o dieta anti-stres aportul constant de magneziu, dar si de zinc si seleniu in organism este crucial deoarece in cazul imbolnavirilor repetate nivelurile lor pot scadea la cote al…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu