Sanatate Sfaturi si sugestii

De unde procuram vitaminele esentiale pentru organism?

De unde procuram vitaminele esentiale pentru organism?
Exista multe vitamine de care organismul nostru are nevoie in fiecare zi, dar cele mai greu de procurat si procesat sunt tot vitaminele solubile in grasimi, pe care nu le vom putea obtine decat daca vom adopta o dieta sanatoasa si echilibrata. Aceste vitamine sunt foarte bine cunoscute de cei mai multi dintre noi si se numesc: A, D, E si K.

Vitaminele A, D, E si K ajuta simtitor la imbunatatirea activitatii sistemului imunitar si nu pot fi produse de organismul nostru, de aceea fiind vital sa le procuram zilnic prin alimentatie. Din fericire, aceste vitamine exista atat in produse de origine vegetala cat si in produse de origine animala si e bine sa stim si de unde ni le putem procura cel mai simplu.

Vitamina A este importanta pentru intretinerea pielii si sanatatea ochilor si are un rol benefic si pentru sanatatea danturii si a sistemului osos. Ca antioxidant vitamina A ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism prevenind aparitia unor boli grave. Se gaseste in morcovi, ardei grasi, spanac, cartofi, rosii, mazare si ficatul de vita.

Vitamina D este utila in intretinerea sanatatii sistemului osos si a danturii si este esentiala in procesul de absorbtie a calciului. In anotimpul cald, vitamina D se procura pr…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu