Sanatate Sfaturi si sugestii

De ce te simti mereu obosita pe timp de iarna?

De ce te simti mereu obosita pe timp de iarna?O ceasca sau mai multe cesti de cafea extra si cateva orele suplimentare de somn nu vor fi intotdeauna suficiente pentru a elimina starea de oboseala cronica pe care o experimentati in sezonul rece, medicii atragandu-va atentia ca o astfel de conditie poate fi declansata atat de stresul resimtit peste peste zi cat si de conditiile de clima si anumite obiceiuri gresite de viata si alimentare ale voastre.
 
1. Starile de dezhidratare nu sunt sesizate in timp util de catre mai nimeni dintre noi, putand adeseori confunda simptomele care acompaniaza aceste stari cu alte probleme de sanatate si uitand in continuare sa marim consumul zilnic de apa. Oboseala cronica face parte dintre simptomele generate de lipsa corecta de hidratare si este obligatoriu de aceea sa ne hidratam corect si in sezonul rece chiar si daca nu ne este asa de sete acum ca pe timp de vara.
 
2. Alimentatia gresita de asemenea este responsabila in buna masura pentru aparitia oboselii cronice in sezonul rece. Zaharul si alte produse rafinate, surplusul de grasimi la dieta si mesele servite haotic contribuie din plin la suprasolicitarea organismului si genereaza in timp stari tot mai dese de oboseala pe acest fond dominat de o alimentatie incorecta. Iarna este recomandat sa consumam cu moderatie grasimi si produse rafinate si sa includem la dieta noastra mai ales alimentele care ne ofera nutrimente de valoare, dar fara a contribui la cresteri in greutate si/sau suprasolicitari ale organismului nostru.
 
3. Abuzul de alcool si cafea facut mai ales in sezonul rece, cand consumam aceste bauturi pentru a combate frigul, este o alta cauza care conduce la aparitia starilor cronice de oboseala, moderatie fiind recomandata si in aceasta situatie cand consumul exagerat de alcool si cafea conduce garantat la aparitia oboselii cronice, dar si agravarea altor afectiuni de care putem suferi in cunostinta de cauza sau nu.
 
4. Stresul prelungit agraveaza starile de oboseala cronica generate de lipsa de hidratare sau o alimentatie corecta si poate conduce rapid la grave dezechilibre ale organismului uman fiind recomandat mai ales in sezonul rece sa se gaseasca cele mai bune metode de gestionare a stresului acumulat peste zi fie prin pauze mai dese de relaxare, fie prin implicarea in activitati placute cu rol bun in eliminarea stresului.
 
5. Mai nou, se crede ca practicarea in exces de exercitii fizice poate conduce la aparitia oboselii cronice, fiind complet recomandat de catre medici sa se faca si miscare fizica zilnic, dar nu in exces deoarece astfel organismul va fi de asemenea suprasolicitat si va reactiona negativ la aceste suprasolicitari. Practicati deci miscare fizica cu placere in sezonul rece, dar nu exagerati deoarece din dorinta de a va mentine un tonus cat mai bun riscati sa obtineti exact rezultatul contrar, respectiv o stare cronica de oboseala.
 
 
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu