Diete Sanatate

De ce evitam in continuare soia si produsele de soia?

De ce evitam in continuare soia si produsele de soia?
Se cunosc de mai multa vreme toate beneficiile pentru sanatate si control al greutatii corporale aduse prin consumul de produse de soia, dar inca nu s-a reusit, in ciuda acestui lucru, sa se introduca decisiv acest aliment in dieta practicata de majoritatea persoanelor din intreaga lume. Au existat campanii foarte bune de promovare si, in prezent, nimic nu pare sa se fi schimbat, dar totusi rezultatele intarzie sa apara in principal din cauza unor retineri subconstiente ale cumparatorilor care acuza faptul ca produsele din soia ar fi mai degraba nocive pentru sanatate si nicidecum utile.

Unele voci sustin, de exemplu, faptul ca prin consumul de soia poate fi afectata activitatea pancreasului sau a altor organe si, in consecinta, pot aparea boli ale sistemului digestiv sau chiar si cancer. Exista intr-adevar anumite substante in soia despre care se crede ca ar putea interfera cu activitatea pancreasului, dar nici un studiu medical nu a demonstrat clar acest lucru ci se crede in continuare faptul ca soia este benefica pentru sanatatea generala a organismului. Proteinele si alte nutrimente din soia sunt deci frecvent recomandate ca o alternativa sanatoasa la mesele bogate in carne si grasimi.

O alta problema legata de consumul de soia este si faptul ca se uita uneori cat de important este procesul de pregatire a boabelor de soia pentru comercializare. Soia, la fel ca si fasolea sau alte legume, contine si toxine diverse care pot fi neutralizate prin procesare adecvata si fierbere sau gatit la temperaturi inalte. Publicul larg insa nu acorda credit exact procesului de manufacturizare al produselor de soia deoarece nu intotdeauna lucrurile se desfasoara dupa niste proceduri avizate de toate forurile de sanatate si suficient de transparente. De aici si vanzarile slabe inregistrate dintotdeauna pentru acest tip de produse.

Greseala cea mai mare facuta in campaniile de promovare a produselor din soia este asocierea acestui produs cu carnea, deoarece prin propri…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu