Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum sa iti pastrezi energia pentru mai mult timp?

Cum sa iti pastrezi energia pentru mai mult timp?Intr-un secol al vitezei a fi mereu in forma este mai mult decat o provocare. Este un test, un pariu cu tine si cu toate capcanele zilnice.
Unii aleg sa doarma mai multe ore, altii aleg sportul, altii mananca sanatos. Sa vedem ce putem face pentru a nu fi lipsiti de vitalitate, neinteresanti si plictisiti. Ca o mica paranteza lipsa vitalitatii poate fi o piedica si in viata de cuplu, si in familie si la munca. Cine ar dori sa iasa in oras sau sa petreaca o noapte alaturi de o persoana lipsita de orice farmec si orice energie?
Sa vedem asadar, cele mai bune si la indemanana solutii pentru a ne intrece cu energia:

1. Hidratarea

 Ignoram sfatul medicilor de a consuma minim 2 litri de lichide pe zi. Ignoram nevoia de lichide si nevoia de apa a organismului. Si apoi ne intrebam de ce ne simtim slabiti sau lipsitit de energie. Apa, apa si iar apa.
 
2. Gustarea de dimineata.
 
In graba catre birou uitam de o mica gustare care ar trebui sa acopere necesarul de vitamine si proteine. Micul dejun este una dintre cele mai importante mese si desi deseori  sarim peste aceasta masa  consecintele se resimt. Si kilograme in plus si lipsa energiei.
 
3. Dusul de dimineata.
 
Un dus cu apa nici rece nici calda ajuta corpul sa isi revina dupa somn si sa fie pregatit pentru o noua zi. Daca ne trezim cu 20 de minute mai devreme decat de obicei, avem timp si pentru  un dus revitalizant.
 
4. Evita excesul de energizante si cofeina.
 
Pe langa cantitatea prea mare de zahar pe care o contin energizantele, afecteaza si sanatatea.  Ne mintim crezand ca printr-o cantitate mare de cafea si energizant o sa fim mai energici.  Iar micul procent de energie pe care il  primim de  fapt este asimilat prea tarziu.
Echilibrul si un stil de viata sanatos ne ajuta sa avem permanent rezultate, sa avem energie, timp si zambetul necesar pentru a petrece o noua zi alaturi de prieteni, familie si colegi.
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu