Sanatate Sfaturi si sugestii

Cum sa ai dinti mai albi

Cum sa ai dinti mai albiNu de putine ori am vazut la standul de cosmetice o domnisoara cu un zambet larg, asa cum nu de putine ori am zarit pe copertile revistelor cate o femeie al carei suras starnea invidii nemarginite.
In realitate, pozele pot fi imbunatatite prin folosirea programelor de editare grafica, asa cum doctorul stomatolog poate fi asul din maneca in obtinerea unui zambet frumos si sanatos. Dar exista si trucuri care te pot ajuta sa raresti vizitele la stomatolog. De aceea iti prezentam astazi 4 astfel de trucuri pentru albirea dintilor acasa.

Pasta de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiueste un excelent agent de curatare. Cu proprietati antibacteriene, bicarbonatul de sodiu reuseste sa se strecoare in locurile in care periuta de dinti nu poate ajunge. Elimina astfel bacteriile si resturile de mancare care pot forma carii. Pentru a-ti albi dintii cu bicarbinat de sodiu, trebuie sa folosesti cantitati egale de apa si respectiv de bicarbonat de sodiu, astfel incat sa obtii o pasta. Noi, cei de la egirl.ro, te sfatuim sa folosesti 50% apa si 50% bicarbonat de sodiu. Foloseste periuta de dinti sau o spatula pentru a amesteca, dupa ce ai obtinut mixul de bicarbonat de sodiu, ia putin pe periuta de dinti si incepe sa freci dintii. Periaza in zonele in care in mod normal nu reusesti sa iti cureti dintii asa cum trebuie, in spatele acestora, printre ei, la ultimii dinti etc.
Dupa ce ai folosit pasta de bicarbonat de sodiu, ia apa si clateste bine gura. Poti sa iti periezi dintii cu acest mix de bicarbonat de sodiu timp de 1-2 minute, 1 data pe saptamana sau sa repeti tratament de 2 ori pe luna. In plus, poti combina bocarbinatul de sodiu cu sare.Te va ajuta sa iti mentii dintii albi si sanatosi.

Otetul de mere

Ai fi crezut ca otetul de mere este un bun agent de curatare al dintilor? Probabil ti-ai fi zis ca nu, dar acidul din otetul de mere te poate ajuta sa iti albesti dintii, mentinandu-le sanatatea. Nu trebuie decat sa pui putin otet de mere intr-un pahar, dupa care sa clatesti sau faci gargara. Apoi clateste gura. Folosit periodic, otetul de mere te va ajuta sa iti pastrezi sanatatea si frumusetea orala.

Sucul proaspat de lamaie

Lamaia este un fruct de-a dreptul minunat. Bogata in vitamine, minerale si antioxidanti importanti pentru organism, lamaia este benefica si in mentinerea albului dintilor. De fapt sucul din lamaie face toata aceasta munca grea. Nu trebuie decat sa storci olamaie, sucul sa il amesteci cu o cantitate egala de sare, astfel incat sa obtii o pasta. Aceasta pasta se va pune direct pe periuta de dinti, frecandu-ifoarte bine. Sarea cat si sucul de lamaie elimina resturile de mancare, dar si petele de pe dinti, mai ales daca fumezi, bei cafea, vin rosu sau mananci constant fructe de padure ori ciocolata, alimente care pateaza dintii. Atentie insa! Sucul de lamaie este bogat in acid citric, ph-ul acestuia ataca smaltul dintilor, distrugandu-l. De aceea nu trebuie apelezi des la aceasta metoda de albire.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogeneste disponibil in comert si constituie o alta substanta care te poate ajuta sa iti recuperezi albul dintilor. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi periuta de dinti in peroxid de hidrogen, sa freci bine dintii (timp de 1-2 minute), dupa care sa clatesti foarte bine gura. Peroxidul de hidrogen reuseste astfel sa curete dintii si sa impiedice formarea bacteriilor, dar si el poate ataca smaltul dintilor. Asa ca nu apela des la aceasta metoda, alterneaza-o cu alta.
In plus, retine ca pentru sanatatea dintilor este esential sa consumi fructe (mere, portocale, capsuni etc), legume (telina, conopida, morcovi etc), lactate dar si sa te speli de 2 ori pe zi pe dinti, sa folosesti ata dentara pentru eliminarea resturilor de mancare, precum si o apa de gura care elimina bacteriile, placa dentara si improspateaza respiratia. Evita si alimentele care pateaza dintii, asa cum sunt fructele intens colorate, fructele de padure, ciocolata, cafeaua, vinul rosu etc. Iar vizitele la stomalog nu trebuie sa scada sub 2 pe an, respectiv 1 odata la jumatate de an.

Madalina Stama

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu