Sanatate Sfaturi si sugestii

Circulatia periferica defectuoasa si masuri utile de combatere a acestei afectiuni

Circulatia periferica defectuoasa si masuri utile de combatere a acestei afectiuniCirculatia periferica defectuoasa este o afectiune adeseori neglijata de noi, care netratata la timp poate genera o serie intreaga de boli grave, prevenindu-se aceasta problema aparent minora de sanatate fiind modalitatea optima de a combate si alte afectiuni cronice precum varicele, hemoroizii, diabetul, cancerul, hipertensiunea arteriala, obezitatea sau bolile de inima.

Factorii agravanti pentru o circulatie periferica defectuoasa sunt factorii genetici, sedentarismul, poluarea, radiatiile, fumatul, stresul, alimentatia gresita, portul lenjeriei si a imbracamintei care blocheaza circulatia, pozitiile incorecte adoptate la locul de munca si acasa care blocheaza circulatia, diabetul, obezitatea, lipsa de miscare fizica.

Masurile utile care se impun in asemenea conditii nefavorabile includ si multa miscare fizica, si o dieta corecta, saraca in grasimi saturate, sare si zahar, dar si introducerea unor suplimente pentru stimularea circulatiei si protejarea vaselor de sange alaturi de portul ciorapilor elastici compresivi si a unei lenjerii intime care sa nu blocheze circulatia periferica.

Cele mai cautate suplimente alimentare de la ora actuala, care stimuleaza foarte bine circulatia periferica, dar ajuta simtitor si la combaterea unor boli grave precum diabetul, varicele, feblitele, trombozele diverse etc. sunt cele care includ in compozitia lor extractul de usturoi, acizii grasi omega-3, extractul de afine si, mai nou, extractul de conifere cunoscut sub denumirea medicala de Pycnogenol, un remediu excelent si complet natural pentru foarte multe afectiuni, circulatia periferica inclusiv.

Plimbarile zilnice dese si schimbarea periodica a pozitiei la birou si chiar in pat sunt calduros recomandate tuturor celor care sufera de ciculatie periferica proasta, in acest mod fiind stimulata si o buna circulatie a sangelui in organism. Consumul crescut de apa va ajuta suplimentar, curatind organismul de toxine si imbunatatind mult circulatie sagvina.

Luate la timp, asemenea masuri utile de prevenire va pot salva pe viitor de o multime de neplaceri, de aceea fiind esential sa tinem cu totii o dieta sanatoasa, fara grasimi, sare si zahar in exces, sa facem multa miscare si sa apelam si la suplimente alimentare bune atunci cand medicul ni le recomanda si noi simtim ca avem nevoie de ele din cauza unor simptome initial minore, dar care cu timpul s-ar putea agrava la cote alarmante.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu