Diete Sanatate

Ciocolata – desertul care are grijă de sănătatea noastră

Ciocolata – desertul care are grijă de sănătatea noastrăDacă ar fi să aleg desertul meu preferat cu siguranţă ar conţine ciocolată. Ciocolata a fost în multe momente cea mai bună prietenă a noastră când persoanele de care aveam nevoie nu erau acolo, ne-a ascultat dramele, ne-a făcut ziua mai bună şi ne-a dat energie. Se pare că există un motiv pentru care aceasta ne face să ne simţim mai bine atunci când suntem trişti. Aşadar, vom încerca să demonstrăm că tot ce aţi auzit despre acest desert minunat, cum că n-ar fi tocmai benefic pentru sănătate, sunt în realitate doar nişte mituri iar clasica ciocolată rămâne de neînlocuit.

 Te ajută să te concentrezi. De câte ori nu aţi simţit nevoia să vă opriţi din lucru pentru o pauză bine meritată de dulce? Prin consumul de ciocolată vă menţineţi atenţia şi concentrarea. Ciocolata conţine cafeină care în cantităţi moderate vă ajută să vă concentraţi şi previne totodată pierderea memoriei pe termen lung.

 Îţi dă energie. Fiind o sursă de magneziu şi crom, ciocolata ne creşte nivelul energetic, de aceea ea este foarte bună ca supliment pentru activitatea fizică.

Protejează dinţii. Cu toţii ştim deja povestea cum că dulciurile sunt dăunătoare danturii deoarece duc la apariţia cariilor. Însă, ceea ce nu ştiaţi este că extractul de pudră de cacao are acţiuni asemănătoare fluorului din pasta de dinţi, putând astfel să prevină apariţia cariilor dentare. Cine ar fi crezut că mâncând ciocolată ne protejăm de fapt dantura?

Previne îmbătrânirea. Ciocolata amăruie, cu conţinut ridicat de cacao, de peste 75% are proprietăţi de prevenire a degradării premature a ţesuturilor fiind bogată în antioxidanţi. Astfel, ne protejează pielea de ridurile provocate de trecerea anilor.

Reduce stresul. Te simţi stresat? Ei bine, ceea ce ai nevoie este o mică gustare cu ciocolată bogată în cacao, 75%. Se pare că aceasta reduce cortizolul, hormonul responsabil pentru senzaţia de stres.

Hrăneşte pielea. Împachetările cu ciocolată posibile doar la salonul de înfrumuseţare considerate poate, doar un moft, sunt foarte benefice pielii. Ciocolata acţionează asupra acesteia hidratând-o,  curăţând-o de impurităţi şi oferindu-i elasticitatea dorită. Însă, cum timpul nu este mereu de partea noastră şi ne împiedică să ajungem la salon, ne putem face acest tratament chiar la noi acasă. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să topiţi ciocolata cu 75% concentraţie de cacao, să o lăsaţi să se răcească şi să o aplicaţi pe piele pentru 15 minute. Va face minuni!

Previne apariţia cancerului. Ciocolata cu peste 70% conţinut de cacao e

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu