Sanatate Sfaturi si sugestii

Cele mai bune surse de nutrimente pentru vegetarienii ortodocsi

Cele mai bune surse de nutrimente pentru vegetarienii ortodocsi
Un vegetarian inrait nu va include in alimentatia sa, pe langa carne si derivatele sale, nici lactatele, ouale sau mierea de albine si de aceea nu de putine ori din dieta vegetariana ortodoxa lipsesc unele nutrimente esentiale pentru sanatatea organismului.

Unii vegetarieni isi procura multe minerale si vitamine prin consumul de oua si lactate, dar acestia sunt doar o parte din totalul persoanelor aflate la dieta vegetariana. Pentru restul, este nevoie de introducerea in meniul zilnic de alimente care pot oferi substantele lipsa sau chiar si de unele suplimente alimentare de mare folos pentru sanatatea organismului.

Proteinele nu reprezinta o asa de mare problema nici macar pentru vegetarienii ortodocsi, care isi extrag aceste nutrimente din belsug din nuci, seminte, cereale integrale, legume boabe sau soia si produse din soia. Nu se mai crede in prezent ca proteinele vegetale ar fi mai de slaba calitate decat cele animale, dar va fi nevoie de cantitati mai mari de hrana pentru a se putea suplini necesarul de proteine peste zi.

Acizii grasi de asemenea pot fi obtinuti din alimente vegetariene precum uleiurile vegetale la prima presa si legumele bogate in astfel de uleiuri, dar va fi ceva mai dificil sa se gaseasca astfel de produse in anumite zone ale lumii unde uleiurile vegetale sunt indelung procesate, lipsind de multe ori din produsul final unele nutrimente de baza. Trebuie deci facute eforturi suplimentare pentru a se achizitiona direct de la producator uleiuri vegetale de calitate, la prima presa si foarte sigure pentru consumul zilnic.

Vitaminele din gama B au reprezentat dintotdeauna o problema pentru persoanele aflate la dieta vegetariana, vitamina B2, de exemplu, putand fi procurata prin consumul de ciuperci, cereale integrale, migdale si zarzavaturi proaspete, dar vitamina B12 nefiind prezenta nicicum in produse vegetale ci doar in produse de origine animala. De aceea exista in prezent produse fortificate cu vitamina B12, dar si suplimente alimentare la care trebuie sa se apeleze d…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu