Sanatate Sfaturi si sugestii

Ce mananca mama va manca si copilul?

Ce mananca mama va manca si copilul?
Pornind de la cautarea unei solutii de a-i convinge pe copii sa manance legume, nutritionista Julie Mennela a initiat o serie de cercetari pentru a demonstra ca alimentele pe care le consuma femeia insarcinata sau mama care alapteaza vor fi preferate ulterior de copil.

Asa ca, daca vrei sa ai un copil mancacios, care si nu se strambe la orice este diferit de ciocolata sau bomboane, este bine ca in perioada sarcinii si alaptarii sa te straduiesti sa mananci sanatos, diversificat si echilibrat si sa incluzi in mesele tale zilnice cat mai multe legume.

Cercetarile au presupus includerea unei arome puternice in alimentatia mamei (anason sau usturoi) iar ulterior s-a constatat ca acei copii, care faceau parte din experiment, manifestau o preferinta vizibila pentru aromele amintite. Asa o fi, ca doar stiinta e stiinta si nu o poveste de adormit copiii, dar din cate stiu eu exista alimente care, consumate de mama care alapteaza, ii pot face rau copilului, cauzandu-i indigestii, diaree sau dureri…

Citeste in continuare pe coolinaria.ro .

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu