Diete Sanatate

Ce alimente sunt permise la dietele de detoxifiere?

Ce alimente sunt permise la dietele de detoxifiere?
Din ratiuni terapeutice sau din dorinta de a slabi mai usor, multa lume practica in mod curent diete eficiente de detoxifiere a organismului, dar nu intotdeauna se ating obiectivele dorite in parte din cauza lipsei de informatie si in parte din cauza ingredientelor ascunse din multe produse alimentare de pe piata.

Din acest motiv merita retinuta urmatoarea lista de alimente recomandate pentru dietele generale de detoxifiere, care sunt deopotriva sigure pentru consum si obtinute exclusiv din produse naturale, neprocesate sau foarte putin procesate. Inclusiv ceea ce bem este important la dieta de detoxifiere si astfel am inclus in aceasta lista si bauturile permise, care nu incarca organismul suplimentar cu alte toxine.

1. Fructele – acestea pot fi consumate preponderent in stare proaspata, dar se admit si fructele uscate sau cele congelate atata vreme cat se urmareste cu atentie aportul de zahar la dieta. De asemenea trebuie evitate fructele de la producatorii care utilizeaza substante chimice, iar daca se procura totusi asemenea produse ele trebuie constant curatate de coaja si abia apoi consumate.

2. Zarzavaturile si legumele – aici oferta este foarte bogata, iar dietele de detoxifiere se vor imbina de fiecare data fericit cu dietele de sezon. De evitat insa sunt produsele de sera si cele de import precum si mesele de legume combinate cu grasimi alimentare. Legumele congelate sau dezhidratate nu pot face parte dintr-o dieta de detoxifiere ci se recomanda doar legume si zarzavaturi proaspete.

3. Orezul – este un aliment ideal pentru o dieta de detoxifiere, dar trebuie preparat simplu, fara grasimi si spalat in mai multe ape pentru a se indeparta excesul de substante toxice pe care le contine. Orezul brun este de preferat celui alb, dar nu toata lumea isi va permite acest produs.

5. Cerealele – nu trebuie ignorate la dieta de detoxifiere si se prefera sa fie procurate cerealele integrale, fara zahar sau aditivi, bogate in fibre alimentare. Alternativ se poate opta si pentru inlocuitori naturali ai cerealelor precum quinoa, amarantul, hrisca sau meiul. Toate acestea contin si substante foarte nutritive, dar ajuta si la eliminarea toxinelor din organism.

6. Legumele boabe – sunt un excelent ingredient pentru dieta de detoxifiere fara produse animale deoarece suplinesc necesarul de proteine si contin si alte nutrimente utile si usor de procesat de catre organism. Atentie mare trebuie totusi si aici acordata spalarii si fi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu