Diete Sanatate

Castiga in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos!

Castiga in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos!
Cu totii stim ca cel mai simplu mod de a castiga niste kilograme in plus este sa introducem la dieta calorii mai multe, iar sursele alimentare de obtinere a acestor calorii suplimentare sunt la indemana tuturor insa nu intotdeauna vor fi si sanatoase mai ales daca provin de la produse alimentare bogate in grasimi saturate si o serie de alte nutrimente care pot solicita organismul in exces.

Pentru o crestere sanatoasa in greutate se recomanda la dieta nu grasimile in primul rand, care contin e adevarat foarte multe calorii, ci se vor cauta alimentele incarcate cu asa-numitele calorii bune, iar suplimentar se va tinti si la o crestere a masei musculare printr-un aport sporit de proteine la dieta. Astfel, nu depozitele de grasime vor aduce cresterea in greutate ci chiar tesuturile musculare, care se dezvolta bine atunci cand acompaniem masurile alimentare cu exercitiu fizic regulat.

Se poate deci castiga simtitor in greutate fara a obosi organismul, fara a deforma silueta si fara a renunta la miscarea fizica zilnica, iar alimentatia este primordiala din acest punct de vedere. Alaturi de proteine, carbohidratii vor trebui sa fie prezenti in meniul zilnic, acestia provenind din surse naturale precum legumele, fructele si cerealele. Grasimile cele mai indicate se vor regasi in carnea de peste si de pasare, in uleiul de masline si in cel de floarea-soarelui si mai putin in alte produse alimentare.

O dieta care urmareste cresterea armonioasa in greutate va presupune si indesirea numarului de mese servite zilnic deoarece acest lucru este favorabil cresterii masei musculare. In plus, organismul va continua sa arda caloriile in acelasi ritm ca si in trecut si este nevoie de nutrimente suplimentare pentru a inregistra totusi cresteri in greutate. Desigur ca portiile la masa nu vor fi mai mari ci echilibrate insa este recomandat sa se serveasca nu 3 mese pe zi ci 5 mese pe zi, in portii ceva mai mici insa.

Persoanele care merg regulat la sala pot introduce in dieta lor si supliment…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu