Sanatate Sfaturi si sugestii

Boli cu transmitere sexuala: Tricomoniaza


boli cu transmitere sexuala

Tricomiaza este o boală cu transmitere sexuală, care afectează mai ales femeile, fiind provocată de un parazit, cu o perioadă de incubaţie de 5-28 de zile.

Principalele simptome ale bolii includ: secreţii abundente galbene sau gri-verzui, urât mirositoare, dureri în timpul actului sexual şi al micţiunii, prurit în zona organelor genitale.

În caz de astfel de manifestări se recomandă prezentarea de urgenţă la medic. Acesta va prescrie un tratament specific ce va fi urmat de ambii parteneri. În acelaşi timp se recomandă sistarea activităţii sexuală până la dispariţia simptomelor.

Tricomiaza este periculoasă, în special în cazul femeilor însărcinate, tratamentul aplicat în primele 3 luni de sarcină putând fi extrem de dăunător pentru bebeluş.

Pentru a preveni contactarea unei asemenea boli se recomandă evitarea contactelor sexuale neprotejate, precum şi împrumutarea prosoapelor sau articolelor de lenjerie intimă de la alte persoane (parazitul care generează tricomiaza poate trăi 45 de minute în afara corpului uman).

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu