Sanatate Sfaturi si sugestii

Bijuteriile pot fi cauza declansarii unor alergii severe

Bijuteriile pot fi cauza declansarii unor alergii severeEruptii alergice, roseata, mici umflaturi, mancarime sau senzatia de arsura, toata acestea pot fi provocate uneori si de portul bijuteriilor care contin nichel in compozitia lor, fiind demonstrat de catre medici faptul ca acest metal poate provoca reactii alergice puternice anumitor categorii de persoane, mai expuse acestor probleme de sanatate.

Inclusiv bijuteriile din aur de calitate inferioara contin si nichel in structura lor, fapt care le face periculoase pentru cei care le poarta timp indelungat. Chiar si persoanele care nu par sa aiba o alergie la nichel sunt expuse prin portul repetat al unor asemenea bijuterii la o sensibilizare a pielii, aici fiind vorba atat despre inele si lantisoare cat si despre cercei, obiecte metalice folosite pentru piercing, brose si alte bijuterii.

Bijuteriile de calitate superioara sunt mult mai sigure din acest punct de vedere, multe piese din argint, aur si platina putand fi recomandate fara probleme persoanelor care sufera de alergie la nichel si doresc sa poarte totusi bijuterii frumoase si nu exagerat de scumpe. Reactia alergica apare de obicei in maximum 10 zile de la purtarea pentru prima oara a bijuteriei in cauza, iar daca nu patiti nimic in acest rastimp atunci fie nu sunteti alergica, fie ati nimerit o piesa de bijuterie de calitate superioara, fara nichel.

Daca insa se observa prezenta unor simptome specifice alergiilor de piele atunci este cazul sa renuntati definitiv la portul acelei bijuterii si sa va prezentati la dermatolog pentru a face niste teste si a vedea daca intr-adevar este vorba despre alergie la nichel sau despre o alta cauza. Tratamentul nu este complicat, da rezultate foarte bune si nu veti ramane cu sechele, dar trebuie sa evitati portul bijuteriilor cu nichel pe viitor, ca masura preventiva.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu