Pătrunjelul este cunoscut pentru aroma pe care o oferă mâncarurilor dar şi pentru proprietăţile sale. Iată un top 3 al avantajelor.
1. Luptă împotriva anemiei.
În cazul in care te confrunţi cu stări dese de ameţeală şi oboseală, este foarte posibil să fii anemică. Cu un mare conţinut de fier, pătrunjelul are capacitatea de a remedia aceste simptome datorită celulelor roşii care vor echilibra nivelul de hemoglobină.
2.Vindecă afecţiuni oftalmologice
Este recomandat mai ales in caz de conjunctivită deoarece previne infecţia. Combinat cu sucul de morcovi reduce roşeaţa ochilor, calmează senzaţia de usturime, eliminând şi vederea neclară. Un pahar de suc de pătrunjel zilnic alături de o jumătate de pahar de suc de morcovi reprezintă doza zilnică ideala în cazul acestei afecţiuni.
3. Menţine respiraţia proaspătă
Pentru a avea mereu o respiraţie proaspătă, recomandat este sa bei un pahar de suc de pătrunjel, prin proprietăţile sale antibacteriene va ajuta la eliminarea respiraţiei urât mirositoare.
Pătrunjelul este o adevarătă farmacie de polivitamine şi substanţe nutritive esenţiale pentru organism. Astfel, are în compoziţia sa provitamina A, vitaminele B, C, K si E, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofilă precum şi histidină, un aminoacid care împiedică dezvoltarea tumorilor.
Adauga comentariu