Sanatate Sfaturi si sugestii

Avem sau nu nevoie si de carbohidrati?

Avem sau nu nevoie si de carbohidrati?
Carbohidratii sunt una dintre sursele principale de energie pe care le are organismul nostru la indemana, iar la nivel digestiv ei sunt descompusi in zaharuri simple si introdusi apoi in sange. Cresterile de greutate pe care le putem inregistra prin aportul marit de carbohidrati sunt un rezultat direct al excesului de astfel de zaharuri, care pot fi convertite in substante care ajuta simtitor la depunerea grasimilor pe corp.

Exista 3 grupe majore de carbohidrati, iar acestea sunt carbohidratii simpli cunoscuti ca monozaharide si dizaharide si carbohidratii complecsi, cunoscuti ca polizaharide. Cei mai bogati in nutrimente sunt bineinteles carbohidratii complecsi, care pot fi extrasi din cereale, paine, cartofi, legume boabe si orez. Daca sunt consumati in retete simple, atunci pericolul cresterii in greutate este mai mic, dar in combinatie cu grasimile din carne ei vor contribui mult la cresterea in greutate.

Cei mai periculosi carbohidrati din punct de vedere alimentar sunt carbohidratii simpli, din produse rafinate precum zaharul alb, painea alba, produsele de patiserie…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu