Sanatate Sfaturi si sugestii

Astenia sexuala


Astenia sexuala

Nedorita, neplacuta, frustranta, astenia sau oboseala sexuala este o realitate care afecteaza în egala masura femeile si barbatii în anumite perioade din viata.

Astenia sexuala se manifesta prin pierderea dorintei de a face sex, prin scaderea interesului fata de partener, prin cautarea de motive pentru a evita intimitatea.

Problema pe care o discutam apare de obicei în momente neplacute, pe fondul stresului sau surmenajului, al problemelor care coplesesc, al multiplelor solicitari pe toate planurile la care nu mai facem fata. Este ciudat ca tocmai un lucru care ne-ar putea ajuta sa uitam, sa ne destindem, devine în unele momente grele ca o problema în plus, ca o corvoada si un alt motiv de frustrare.

În astfel de perioade cea mai grea sarcina îi revine partenerului care trebuie sa-si reprime propriile dorinte si care trebuie sa fie un sprijin si o sursa de confort. Este greu sa întelegi ceea ce tu nu simti si de multe ori astenia sexuala este interpretata de catre celalalt ca plictis, dezinteres, scadere a afectiunii, adulter chiar. Astfel de concluzii pripite nu fac decât sa intensifice problema si de multe ori certurile repetate pe aceasta tema duc la destramarea unor relatii care promiteau altfel sa dureze o viata.

Anxietatea sexuala este o problema serioasa si trebuie tratata ca atare. E nevoie de întelegere si cooperare si, daca lucrurile persista, de ajutorul unui psiholog. Lipsa dorintei sexuale, mai ales la vârsta tânara, nu este normala asa ca daca tu sau cineva din preajma ta trece printr-o asemenea etapa, investigheaza cauzele si apeleaza la ajutor pentru a gasi solutii, caci, fie ca ne place sau nu sa recunoastem, sexul este foarte important într-o relatie.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu