Retete dietetice Sanatate

Aperitiv pentru silueta: Zacusca de dovlecei

DISABLE_WORD_ADS=1;

Zacusca

Denumirea s-ar putea sa te sperie, pentru ca termenul de zacusca implica o actiune elaborata si destul de grea care presupune prezenta unui ceaun mare si a unei temperaturi extreme. Nu este cazul retetei pe care vreau sa ti-o propun. Este vorba despre un preparat simplu si usor cu ingrediente de sezon.

Pentru a trece la actiune ai nevoie de: trei dovlecei de dimensiuni mici, trei morcovi mari, trei rosii mari, o ceapa mare, marar proaspat din belsug, sare si piper.

Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea mare. Morcovul se curata si se da si el pe aceeasi razatoare. Rosiile se jupesc pe pielita, se curata de partea verde si se toaca marunt. Ceapa se taie cât mai mic, la fel si mararul.

Într-o tigaie încinsa se pune putin ulei. Se adauga ceapa, care se caleste usor. Apoi se adauga rosiile amestecând pâna se transforma în pasta. Se includ dovleceii si morcovii si se acopera cu un capac pentru a se patrunde bine. Când totul se omogenizeaza si legumele sunt fierte se asezoneaza cu sare si piper. Daca doresti ca preparatul sa fie mai acrisor sau mai cremos poti adauga suc de rosii dupa gust.

Totul se învioreaza cu o ploaie abundenta de marar. Se serveste fie cald ca garnitura la friptura sau rece pe tartine. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu