Sanatate Sfaturi si sugestii

Anul acesta trebuie sa oferiti o sansa drumetiilor montane

Anul acesta trebuie sa oferiti o sansa drumetiilor montaneMiscarea fizica se poate face la superlativ mai ales in zona de munte, acolo intregul organism fiind foarte bine solicitat, iar plamanii reinnoindu-si corect rezervele lor de aer proaspat. Romania ofera foarte multe oportunitati in acest sens, existand pachete de servicii pentru toate buzunarele si putandu-se alternativ opta pentru cazarea in cort si nu la un hotel sau o cabana cu tarife prea mari.
 
Nefiind vorba despre un sport extrem, drumetia montana si catararile pe stanci care o acompaniaza sunt adecvate pentru multe categorii de varsta, muntele fiind intr-adevar periculos pentru noi, dar numai in conditiile in care ne aventuram in zonele sale interzise si niciodata in alte conditii, cand respectam toate avertizarile transmise noua de ghizi si indicatoarele montane.
 
Drumetia montana, facuta an de an, ne ajuta sa ramanem in forma si ne permite sa ne testam in mod direct abilitatile noastre in plan fizic, fiind de aceea o forma complexa de miscare fizica, prin care putem da jos mai multe kilograme in doar o singura zi, putem sa admiram peisaje foarte placute si, in egala masura, putem sa gustam din plin viata in natura, asa cum a existat dintotdeauna departe de agitatia si poluarea marilor orase.
 
Circuitele turistice din zonele de munte s-au dezvoltat simtitor in ultimii ani, in prezent existand o oferta mult mai consistenta pentru toti doritorii, aici fiind incluse si drumetiile traditionale pana la cascadele de apa, dar si concursuri tip adventure race, tabere pentru cercetasi, ecoturism, vizite la salina, telescaun sau alpinism si catarari pe stanci.
 
Mult mai ieftine decat sejururile de pe litoral, drumetiile montane pot oferi experiente inedite pe bani mai putini si stimuleaza puternic sanatatea si scaderile bune in greutate, fiind de aceea o oferta demna de luat in considerare atat pe durata intregii primaveri cat mai ales pe timp de vara cand caldura ne va alunga pe multi din atmosfera incinsa a orasului.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu