Sanatate Sfaturi si sugestii

Anexita – principala cauză a infertilităţii


Sanatate - Anxietatea si infertilitatea

Anexita este o boală inflamatorie pelvină cu o incidenţă extrem de mare în rândul femeilor active din punct de vedere sexual. Anexita este provocată de o bacterie care pătrunde în trompele uterine cauzând senzaţia de arsură, dinsconfort la nivelul abdomenului inferior, durere în timpul examenului ginecologic, febră, senzaţia permanentă de urinare, tulburări ale ciclului menstrual, secreţii vaginale anormale, stări de vomă.

În fază incipientă anexita se localizează la nivelul vaginului şi, dacă nu este tratată, se extinde la şi trompele uterine. Această boală este una dintre principalele cauze ale infertilităţii deoarece ovulele eliberate nu pot intra în contact cu spermatozoizii întrucât trompa uterina este blocată de infecţie. În faza acută, anexita poate fi uşor confundată cu o afecţiune a apendicelui, aşa că nu trebuie să te laşi condusă de intuiţie ci să mergi de urgenţă la medic pentru a stabili natura bolii şi a apela la un tratament specific şi eficient.

Terapia constă în administrare de antibiotice şi consum crescut de lichide. Trebuie să renunţi la orice contact sexual pe perioada tratamentului şi să îţi convingi partenerul să se trateze şi el. Trebuie acordată o atenţie sporită igienei intime şi se recomandă folosirea absorbantelor în locul tampoanelor. De asemenea, sunt interzise cosmeticele intime şi consumarea alimentelor pe bază de lapte.

foto Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu