Fibrele alimentare nesolubile trebuie sa faca parte din alimentatia celor mici, la fel ca si fibrele alimentare solubile. Ele se gasesc in marea lor majoritate in legume, fructe si zarzavaturi, dar pot fi intalnite si in seminte sau in cerealele integrale. In alimentele de origine animala nu s-a demonstrat pana in prezent ca ar exista fibre alimentare.
De la o varsta frageda, copiilor trebuie sa li se ofere si alimente bogate in fibre alimentare pentru a fi astfel stimulata activitatea sistemului digestiv si a se evita orice complicatie de tipul constipatiei, a diareei sau alte afectiuni ale sistemului digestiv. Nu trebuie facut exces insa, dar este permisa marirea aportului de fibre alimentare atunci cand apare constipatia.
Dintre alimentele bogate in fibre alimentare putem aminti in primul rand cerealele integrale pentru micul dejun, painea integrala si painea neagra, orezul brun, fulgii de ovaz pentru copii, mazarea proaspata si la conserva, fasolea, nautul, cam toate legumele si, bineinteles, zarzavaturile verzi….
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu