Sanatate Sfaturi si sugestii

Alimentatia pe fond nervos: periculoasa

Alimentatia pe fond nervos: periculoasa
Foarte nociva, mai ales pentru persoanele care doresc sa scape de kilogramele in plus, este alimentatia haotica, pe fond nervos. Destul de multe persoane dezvolta o dependenta bolnavicioasa de mesele servite la intamplare, menite sa ii calmeze sau sa le schimbe in bine starea de spirit.

Orice dieta care se respecta va atrage repetat atentia asupra pericolelor pe care le prezinta alimentatia pe fond nervos si nu intamplator se recomanda mereu respectarea unui program strict de servire a meselor zilnice, care sa permita indeplinirea cu succes a obiectivelor propuse.

Alimentatia pe fond nervos este, de fapt, inamicul numarul unu al oricarei diete de slabit si trebuie rezolvate mai intai de toate aceste aspecte de ordin psihologic pentru a se trece apoi in liniste la planul alimentar ales initial. O persoana care mananca dulciuri, ciocolata sau un gratar consistent de fiecare data cand are probleme emotionale va intampina dificultati mai mari in tinerea unei diete decat alte persoane.

Sentimentele negative precum vina, rusinea, nereusitele in plan profesional sau lipsa de afectiune din viata personala nu trebuie asociate instinctiv cu consumarea unor produse alimentare gustoase deoarece astfel se vor crea premisele cresterii nejustificate in greutate si apar deprinderi alimentare nesanatoase si modificari periculoase ale ratei metabolismului.

Pentru a se preveni asemenea situatii trebuie discutat in amanunt comportamentul alimentar al pacientului impreuna cu psihologul si medicul de familie si, odata identificate cauzele clare ale cresterilor in greutate si alte dezechilibre alimentare, trebuie ca pacientul sa constientizeze pe deplin riscurile la care se expune si sa se abtina pe viitor de la repetarea comportamentului sau gresit.

Printre simptomele care insotesc alimentatia pe fond nervos putem aminti:

– imboldul subit si de neoprit de a consuma un anume aliment preferat in timpul cel mai scurt posibil, chiar daca senzatia de foame nici macar nu se face simtita;

– dorinta de a manca mai mult chiar si…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu