Sanatate Sfaturi si sugestii

Adolescentii si dieta vegetariana

Adolescentii si dieta vegetariana
Cunoscuti in general ca niste rebeli si persoane cu care te poti intelege destul de greu daca nu faci parte din categoria lor de varsta, adolescentii pot fi in egala masura si foarte influentabili, inclusiv in plan alimentar, unde de multe ori ei vor face alegeri nu tocmai corecte si vor avea de platit un pret poate prea mare intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

vegetarianismul si restrictiile sale sunt numai unul dintre exemplele clasice care pot fi date atunci cand ne referim la dietele atragatoare pentru un adolescent. Din considerente de ordin moral sau din simpla dorinta de imitatie un adolescent va alege un stil de viata vegetarian fara a intelege insa in profunzime implicatiile si sacrificiile pe care trebuie sa le faci atunci cand adopti un asemenea plan alimentar.

In prezent marile neajunsuri ale dietei de tip vegetarian sunt absenta mai mutor vitamine si minerale care nu pot fi procurate in stare naturala decat din lactate, oua si branzeturi ori chiar din carne. Vitamina B12, de exemplu, esentiala pentru sanatatea sistemului nervos si a celui muscular, poate fi procurata foarte greu daca adopti un regim vegetarian strict si este necesar ca adolescentii sa inteleaga acest lucru si sa fie deschisi si fata de consumul de oua si lactate.

Macar pana la atingerea unei varste adulte, adica macar in perioada in care trupul inca are nevoie de nutrimente esentiale pentru a se dezvolta normal. nu e deloc recomandat sa se treaca la un stil de viata vegetarian foarte strict, dar se poate totusi face un compromis destul de functional daca se va accepta ca, pe langa meniul vegetarian specific, sa fie introduse in dieta si laptele, ouale, branza si, uneori, si pestele. O asemenea dieta, intarita si prin apelul la multivi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu