Asa cum au invatat multe persoane pe propria piele, mancarea poate crea dependenta la fel ca si tutunul sau alcoolul doar ca este mult mai periculoasa decat cele doua stimulente adunate la un loc in conditiile in care ajungem sa servim mesele zilnice pe fond nervos.
In prezent, riscurile generate de consumul de alcool sau de tutun sunt bine mediatizate si multe lume stie la ce se poate expune prin asemenea excese, dar se vorbeste mai putin despre alimentatia pe fond nervos si de riscurile mult mai mari pe care le presupune acest lucru.
Studiile intreprinse de-a lungul timpului au aratat totusi faptul ingrijorator ca peste 70% din populatia care sufera de probleme de control a greutatii se alimenteaza frecvent pe fond nervos, fapt care explica si de ce exista in prezent atat de multe persoane supraponderale, care in plus mai si sufera de diferite boli cu substrat alimentar.
Mancarea preferata, la fel ca si stimulentele, te poate ajuta sa depasesti mai usor problemele tale de ordin emotional si, din pacate, multa lume prefera inca dulciurile, carbohidratii, grasimile si produsele procesate consumate in cantitati maricele, lucru care poate pune in pericol sanatatea organismului in relativ scurta vreme.
Zaharul este deja faimos pentru efectele sale nocive asupra sanatatii si de asemenea grasimile, multe lume profitand de faptul ca dulciurile si alimentele grase ofera repede o senzatie de sat si de bine, dar uitand faptul ca organismului ii vor lipsi multe nutrimente atunci cand aceste obiceiuri alimentare se perpetueaza la nesfarsit.
Persoanele care au astfel de probleme gasesc repede scuze in fata propriei constiinte si continua sa se alimenteze pe fond nervos chiar daca inteleg ca nu e bine pentru sanatatea lor. In plus, senzatia de vina poate ajunge la un moment dat sa inrautateasca lucrurile astfel incat trebuie lua…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu