Auto-cunoastere Relatii

Totul depinde de tine!

Totul depinde de tine!Cand tu alegi sa iti schimbi modul in care privesti unele persoane, situatii sau lucruri care au o anumita importanta pentru tine, descoperi ca acestea vor avea un alt efect asupra ta si a modului in care reactionezi.
 
Felul in care te vorbeste lumea sau modul in care aleg oamenii sa se comporte cu tine este alegerea lor. In functie de actiunile lor, vor suporta si consecintele propriilor optiuni. In schimb, modul in care alegi sa reactionezi fata de ele este responsabilitatea ta. Nu te grabi sa reactionezi inainte sa gandesti.
 
Atunci cand barfesti pe cineva, cand judeci pe cineva, sa stii ca nu-i definesti caracterul. Prin cuvintele tale dure sau malitioase, nu faci un rezumat despre personalitatea acelui om, ci te definesti pe tine. Inainte sa judeci pe altii, priveste-te bine in oglinda. Tu pe cine vezi?
 
Nu te vei simti niciodata singura daca iti va placea de persoana de alaturi. Chiar si atunci cand nici unul dintre voi nu va vorbi, tacerea va fi confortabila. De ce? Pentru ca, atunci cand iti place de persoana care se afla langa tine, iubirea nu are nevoie de cuvinte.
 
Nu sunt scuze, argumente sau motive suficient de puternice care sa justifice participarea la un conflict, indiferent de natura lui, pentru ca un conflict nu supravietuieste decat daca este intretinut de ambele persoane. Deci nu da vina pe cealalta persoana de starea in care te afli, atat timp cat tu simti in continuare nevoia sa spui ceva sau sa comentezi la adresa ei. Odata ce renunti la conflict, acesta moare.
 
Fie alegi sa fii nefericita in continuare, fie sa te ridici si sa te motivezi singura. Intotdeauna este alegerea ta, nu a celor din jur. Nu da vina pe altii pentru suferinta ta. Daca alegi sa plangi in continuare, e numai si numai alegerea ta. Daca vrei altceva, daca vrei o schimbare, atunci ridica-te, ia o decizie, fa o alegere si pune in aplicare.
 
Pana la urma… totul incepe cu tine… totul se termina cu tine! Fii in permanenta constienta de alegerile pe care le faci si de consecintele care vor urma. Trebuie sa ti le asumi, fara scuze, fara regrete, fara indoieli!

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu