Foarte putine persoane recunosc ca sunt geloase si ca, uneori, acest sentiment poate duce chiar si la distrugerea unei relatii.
De ce esti geloasa?
Motivele pot fi multiple. Cele mai cunoscute sunt determinate de neincrederea in partener, neincrederea in tine. Iubitul tau se invarte intr-un grup de femei frumoase si astfel ispitele sunt mai multe. Iti este teama ca, daca ii oferi prea multa libertate, il poti pierde etc.
Care sunt efectele geloziei?
Indoielile te urmaresc la tot pasul, te simti captiva in propriile ganduri de indoiala, te gandesti non-stop la el si vrei sa ii stii fiecare pas. Nu te mai poti concentra asupra propriei vieti pentru ca te gandesti cum sa faci sa o controlezi pe-a lui.
Incertitudinea, neincrederea, noptile pline de cosmaruri sunt ca o otrava ce iti invadeaza sistemul imunitar si te distrug, atat fizic, cat si psihic, pana ajungi intr-un moment in care clachezi si realizezi ca viata ta nu iti mai apartine, ci este controlata de un sentiment nebun de gelozie.
Pericolele geloziei:
– iti distrugi propria relatie;
– te distrugi pe tine ca persoana;
– nu mai poti functiona social;
– nu mai poti gandi logic, iar toate deciziile iti sunt controlate de acest sentiment;
– poti ajunge chiar si in punctul dramatic de a lua pastile sau de a servi mai multe pahare de alcool, doar cu dorinta de a-ti alina singura durerea si de a sterge macar pentru o seara toate indoielile.
Solutia?
Opreste-te si revino la realitate! O relatie care te face sa te simti asa nu se numeste, in primul rand, relatie, ci dependenta.
Nu trebuie sa pierzi din vedere ca, indiferent ce faci tu, nu exista metode prin care sa-ti poti tine partenerul legat de tine. Iar o relatie care nu se bazeaza pe incredere nu se numeste relatie, ci "o metoda de a pierde vremea".
Cred ca este mult mai importanta sanatatea inimii si a mintii tale decat nebunia gelozii pasionale, care nu provoaca decat durere si iar durere.
Adauga comentariu