Dragoste si Sex Relatii

Probleme in dormitor: Ejacularea precoce la barbati


Ejacularea precoce

Este un subiect tabu, un subiect pe care barbatilor nu le face placere sa il abordeze deoarece pentru ei se traduce in a le spune ca sunt inferiori, ca nu sunt suficienti de buni.

Insa cauzele ce determina ejacularea precoce pot fi multiple si, netratata, situatia se poate agrava fizic, dar si psihologic determinand o inchidere emotionala.

Iata principalele motive :

– si-a impus standarde prea inalte, ca trebuie sa fie cel mai bun, ca trebuie sa impresioneze, ca femeia de langa el trebuie sa tipe mereu de placere … odata ce considera ca trebuie sa le indeplineasca pe toate odata se poate declansa un blocaj ce opreste orice performanta, obstacol numit frica, teama ca nu se va inalta la nivelul inalt pe care si l-a impus.

– lipsa de experienta poate fi un alt motiv ce poate determina o ejaculare precoce deoarece nu se poate inca controla intr-atat de bine pentru a sti cand ar trebui sa se opreasca sau ce pozitii ii sunt lui potrivite pentru a rezista mai mult timp.

– stresul, problemele zilnice, eforturile, oboseala fizica psihologica, certuri in cuplu toate lucreaza la un loc pentru a-ti elimina orice urma de chef si chiar daca reusesti sa te starnesti nu dupa mult timp sentimentul dispare lasand in urma sa grijile ce ii impovareaza umerii.

– suferinta unei traume determinata de un abuz fizic sau emotional, sau chiar poate in urma unor accidente neasteptate.

– daca este o fire mai rece, care nu se deschide, este timid sau introvertit si incearca sa para ceea ce nu este, ascunde ceea ce simte sau ceea ce isi doreste, sunt stari emotionale ce iti provoaca blocaje fizice deoarece nu iti permiti sa fii tu insuti.

– nu comunica suficient cu partenera sa si ii este frica ca nu o satisface, ca nu este suficient de bun sau poate isi doreste ceva mai mult, dar ii este frica sa spuna din cauza reactiei partenerei.

Totul se poate rezolva cu rabdare, in timp si cu multe antrenamente, daca partenera este suficient de deschisa sa te asculte si sa te intealaga atunci impreuna se poate depasi o astfel de problema. Mai intai vorbind, puteti descoperi ce determina acest blocaj dupa care puteti lua actiunile necesare pentru a-l elimina. De exemplu, daca cauza este faptul ca lui ii este frica de performantele sale, ca este timid sau pentru ca ii este frica sa spuna ceva nepotrivit, atunci incercati intr-o seara sa jucati roluri sexuale.

Sa fiti altcineva pentru o seara in care fiecare sa fie cine isi doreste si sa se comporte conform personajului pe care si l-a ales nu e rau deloc, astfel nu mai sunteti voi si nu se mai aplica prejudecatile si regulile ce erau de necalcat cu o zi inainte. O alta solutie este sa se opreasca atunci cand simte ca nu mai poate, sa se concentreze in alta parte; mai bine se opreste, isi saruta partenera sau ii face un masaj, orice pentru a lua o mica pauza cat sa ii ofere timp sa isi traga sufletul pentru a putea continua.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu