Dragoste si Sex Relatii

Probleme de comunicare in cuplu: Baietii spun una, fetele inteleg altceva


Venus si Marte

Intre Venus si Marte exista o bariera invizibila care uneori face aproape imposibila orice comunicare, desi vorbiti amandoi, nu faceti decat sa ajungeti sa va certati din orice lucru, si desi incerci sa explici cat mai clar, se pare ca el/ea intelege totul pe dos, simti ca innebunesti si lasi totul balta. Desi stii ca noaptea nu va alunga indoielile vrei doar sa le ignori ca sa nu te apuce durerile de cap.

I. Ce spune baiatul: "Iubito, in seara asta vreau sa ies cu baietii la o bere". Ce vrea sa spuna el cu adevarat este chiar asa, vrea sa iasa cu baietii sa rada, sa vorbeasca despre fotbal, sa injure, sa bea o bere, sa fie barbat, sa simta ca face parte dintr-un grup, sa se destinda un pic fara sa isi faca griji ca tu o sa te superi de modul in care se comporta, fara sa se teama ca baietii o sa faca misto de el cand tu il alinti intr-un mod mai pisicesc etc.

Ce intelege fata: M-am cam plictisit de tine si vreau sa ies si eu cu baietii, nu vreau sa imi petrec seara asta cu tine, vreau sa ies cu baietii poate vedem niste fete si ne dam la ele si normal ca nu vreau sa fii pe langa mine sa-mi pocnesti una dupa ceafa, nu imi esti suficienta doar tu, mai am nevoie si de diversitate, nu-mi pasa de tine, si ce daca stai in seara asta singura in timp ce eu ma distrez, stai cuminte acasa si ma asteapta.

II. Ce spune baiatul: "Iubito, mmm, nu te supara pe mine, dar poate ar trebui sa faci si tu o schimbare la tine, nu stiu ce, vopseste-ti parul, schimba modul in care te imbraci, incearca ceva nou". Ce vrea sa spuna el: iubito, esti atat de frumoasa, poti sa fii si mai buna decat esti deja, de ce sa nu profiti de toate atuurile pe care le ai, ma simt mandru de tine si de aceea vreau sa arati cat mai bine posibil. Uimeste-ma, fa-ma sa ma indragostesc si mai mult de tine.

Ce intelege fata: Esti grasa si urata, nu te mai plac, schimba ceva la tine sau cred ca o sa incep sa ma uit la alte fete deoarece nu ma mai atragi, incepi sa nu mai ai grija de tine, nu imi mai esti suficienta asa cum esti tu, nu te apreciez pentru ceea ce esti tu ca persoana, m-am cam plictisit de fata de care m-am indragostit candva.

Noi fetele avem tendinta uneori sa exageram si sa citim in cuvintele partenerului si sa destorsionam chiar si la extrem tot ceea ce vrea el sa zica fara sa incercam sa intelegem, este usor sa ne suparam pe cel de langa noi, insa este foarte dificil sa incercam sa acceptam ceea ce zice fara sa luam totul ca o ofensa, ci mai mult ca o provocare. Fetele sunt mult mai profunde
din punct de vedere sentimental de aceea tot ceea ce spune partenerul ajunge direct la inima. Insa pentru starea ta psihica si sufleteasca este bine sa incerci sa nu citesti mai mult intr-o propozitie decat ceea ce spune el.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu