Dragoste si Sex Relatii

Orgasmul si beneficiile sale pentru sanatate si combaterea efectelor imbatranirii

La fel de important pentru sanatatea unei femei ca si dieta echilibrata sau programul strict de odihna, sexul de calitate este calduros recomandat atat pentru tinerele femei cat si pentru cele trecute de prima tinerete, organismul avand nevoie de substantele chimice secretate pe durata sedintelor de sex pentru a se mentine mai tanar si mai puternic in fata bolii.

Orgasmul poate sa nu sa insoteasca sedintele voastre de sex, dar e mai bine daca este prezent in mod constant si de asemenea este la fel de bine daca nu se schimba partenerii prea des tocmai pentru ca orgasmul apare mai frecvent la cuplurile stabile de indragostiti decat la persoanele care fac sex pe apucate si cu cine se nimereste la indemana.

Printre beneficiile aduse de orgasm pentru organimul unei femei, toate probate prin studii stiintifice serioase, merita amintite si urmatoarele:Orgasmul si beneficiile sale pentru sanatate si combaterea efectelor imbatranirii

1. Orgasmul ajuta la stimularea sistemului imunitar si reducerea inflamatiilor si a durerilor, persoanele care sufera, de exemplu, de artrita, boli ale aparatului circulator, dureri de cap sau chiar si dureri de dinti putand sa experimenteze pe viu acest efect benefic al orgasmului. Hormoni precum oxitocina si adrenalina sunt in parte responsabili pentru diminuarea durerilor, efectul fiind de scurta durata, dar indepartand totusi pentru moment senzatiile neplacute cauzate de inflamatii diverse sau dureri puternice.

2. Desi se stie, conform statisticilor, ca o treime dintre femeile active sexual au probleme in atingerea orgasmului, savantii in medicina au ajuns la concluzia ca aceste statistici ar fi mult mai favorabile daca sexul nu s-ar limita doar la simpla penetrare si ar fi insotit si de un binevenit si prelungit preludiu. Uneori poate fi nevoie si de un aport util de hormoni in organism pentru ca femeile cu astfel de probleme sa experimenteze mai des orgasmul, dar de regula este nevoie mai degraba de comunicare in cuplu, rabdare si jocuri erotice placute, in acest mod orgasmul putand fi trait mult mai intens, iar femeile bucurandu-se asa si de toate beneficiile sale pentru sanatate.

3. Dintre toate mijloacele contraceptive recomandate de medici, prezervativele de calitate superioara sunt si cele mai bune pentru stimularea orgasmului, in acest mod femeia putand sa se bucure de sex fara a fi stresata de faptul ca poate ramane insarcinata, iar barbatul putand de asemenea sa se desfasoare mai in voie odata ce stie la randul sau ca a luat masurile necesare de contraceptie.

4. Orgasmul combate efectele imbatranirii si este de bun ajutor si in cimentarea unei relatii de dragoste, partenerii stabili reusind sa aiba parte de sedinte de sex tot mai bune si mai lungi pe masura trecerii timpului. Acest lucru se datoreaza in primul rand lipsei complete de inhibitii specifica pentru cuplurile cu vechime, precum si cunoasterii in detaliu de catre fiecare partener a zonelor erogene ale celuilalt si a celor mai placute tehnici de stimulare si de obtinere a orgasmului.

5. Tot odata cu inaintarea in varsta, orgasmul, atunci cand este prezent, poate adeseori sa fie mai de calitate, singura conditie pentru aceasta fiind ca femeia sa mentina o viata sexuala activa pe toata durata vietii sale, adica sa faca sex macar de doua ori pe saptamana. Indiferent daca orgasmul va aparea sau nu la finalul sedintelor de sex, asta nu este un sfarsit de lume, acelasi lucru traindu-l si barbatii uneori, dar pe ansamblu calitatea vietii sexuale poate fi net imbunatatita odata cu trecerea timpului.

6. Varietatea de activitati sexuale ajuta la stimularea orgasmului, dar ofera in acelasi timp si un plus de incredere in sine si ajuta si la cunoasterea mai in profunzime a propriului trup, din toate aceste motive fiind recomandat oricarei femei sa nu se fereasca de diversitate in plan sexual, astfel sexul fiind mai placut pentru ambii parteneri, iar sentimentele de dragoste si de incredere reciproca rezultate in acest mod schimband mult inspre bine cursul vietii de cuplu.

7. Ingrijirea atenta a propriului trup, igiena desavarsita precum si un plus de incredere in propriile forte sunt conditii obligatorii pentru atingerea mai rapida a orgasmului, o femeie care se place pe sine reusind sa aiba parte de sex mai de calitate comparativ cu o alta femeie care nici nu acorda multa atentie felului in care arata si nici nu isi respecta propria persoana asa cum ar trebui.

8. Trebuie inteles foarte bine faptul ca femeile experimenteaza orgasmul in mod diferit, unele dintre ele eliberand la final si fluide din abundenta, iar altele doar experimentand o stare foarte placuta similara extazului, iar aceste diferente nu trebuie sub nici o forma sa se transforme intr-o competitie, fiind recomandat ca lucrurile sa ramana asa cum sunt si deloc recomandat sa se incerce experimentarea orgasmului intr-un mod similar cu ceea ce pot descrie alte femei. Orgasmul va fi mai intens sau nu pe masura trecerii timpului, dar acest lucru nu trebuie grabit ci e mai bine sa iti cunosti mai intai de toate propriul trup pentru a sti ce te stimuleaza puternic si a-ti invata astfel partenerul sa te ajute la unison cu tine sa atingi o stare suprema de placere.


9. Orgasmul poate fi experimentat si fara penetrare, iar femeile care au fost insarcinate stiu acest lucru, sedinte de sex de acest tip putand fi foarte placute si pline de satisfactii deopotriva pentru femeie cat si pentru partenerul sau. Invatati deci sa alternati sexul care include si penetrarea cu sedinte de sex prelungit fara penetrare, si in acest mod organismul putand sa va fie recunoscator pentru starea de bine de la finalul sedintei de sex. Suplimentar, destul de multe femei experimenteaza orgasmul atunci cand joaca ele rolul partenerului activ, oferind placere celuilalt, astfel sexul oral, stimularea cu mana a penisului sau alte tehnici erotice putand sa le aduca in pragul atingerii orgasmului pe multe dintre femeile din ziua de astazi.

10. Nu in ultimul rand, este bine de stiut ca durata medie de timp necesara "incalzirii" trupului feminin pentru a se putea atinge orgasmul in cele mai bune conditii este estimata undeva intre 20-30 de minute, iar acest lucru trebuie sa fie pe deplin inteles mai ales de catre barbati, pentru dansii aceste prime 20 de minute putand sa fie mai degraba o placere decat un calvar atunci cand se implica cu pricepere, dar si cu multa dragoste in "miezul problemei". Cateva zeci de minute pot trece mult mai rapid decat s-ar crede la o prima vedere, stimularea atenta a celuilalt partener si pregatirea sa pentru penetrarea propriu-zisa putand adeseori sa dureze mult mai mult decat clasica jumatate de ora.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu