Dragoste si Sex Relatii

Oare ne despartim?


Cuplu - Despartire

Am petrecut împreună clipe minunate, suntem perechea perfectă, în viziunea tuturor, dar oare lucrurile pot fi atât de frumoase la nesfârşit? Ne complacem adesea în relaţii care se bazează doar pe acele momente de început, şi pe măsură ce ajungem să ne cunoaştem mai bine partenerii, descoperim că iluzia fericirii dispare. Ne încăpăţânăm adesea să menţinem o astfel de relaţie, sperând că lucrurile vor reveni “la normal”, dar oare mai poare fi atinsă emoţia începuturilor odată ce există deja revelaţia rupturii?

Este esenţial aşadar să ştii când o despărţire e aproape, sau chiar necesară, pentru a evita poveşti interminabile şi suferinţe inutile.

Primul semn de întrebare ar trebui să apară atunci când nu mai faceţi multe din lucrurile ce va făceau plăcere împreună. Mai precis, renunţaţi la a vă mai cunoaşte şi nu doar atât, uneori chiar uitaţi gesturile simple de tipul sărutului de „la revedere” sau al celui de “bună dimineaţa”.

După un timp, nu vă mai înţelegeţi. Fiecare îşi are programul propriu şi rar vă mai faceţi timp pentru altceva decât reproşuri. Dacă simţi aşadar că iubitul tău a devenit mai degrabă un coleg de apartament, atunci din nou ceva e în neregulă.

Mai rău, inconştienţi probabil de ruptura care e pe cale să se producă, începeţi să vă pedepsiţi reciproc. „Dacă el nu mi-a adus flori, nici eu nu-i pregătesc astăzi cina, chiar dacă aşa convenisem”, e doar un exemplu al unei atitudini care îţi poate da de gândit. Nu e oare iubirea aceea care ar trebui să te facă să simţi exact contrariul şi să fii capabil sa ierţi?

Paradoxal, dacă simţi că vă certaţi din ce în ce mai puţin, nu e un semn că lucrurile se îndreaptă. De fapt, vă detaşaţi încet unul de altul astfel încât nemaiavând ce împărţi, nu aveţi nici motive de ceartă. Şi chiar dacă vă mai ciocniţi uneori, nici unul nu mai are tăria de a oferi vreun argument. Orice discuţie în contradictoriu se termină aşa cum a început, fără ca vreunuia dintre cei doi să le pese încotro se îndreaptă.

În fine, decideţi să luaţi o pauză. N-am crezut niciodată că asta e o soluţie. Totuşi, uneori s-ar putea să funcţioneze un week-end petrecut la părinţi, o săptămână de concediu sau chiar o lună de croazieră în care să încercaţi să va redefiniţi sentimentele.

O despărţire nu e niciodată uşoară, dar o relaţie moartă e poate şi mai grea. Înainte de a ceda impulsului, de a pune întrebări retorice sau de a ne lamenta în lacrimi inutile, e bine aşadar să ne oferim un moment de reflecţie…”Oare ne despărţim?” Şi dacă e aşa, nu e mai bine?

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu