Dragoste si Sex Relatii

Indrazneste sa spui NU!


NU

Cand suntem indragostite sau cand nu vrem sa facem sau sa spunem nimic gresit doar din frica de a nu-l pierde pe cel de langa noi, avem dezavantajul de a nu mai fi noi insine.

Intotdeauna intr-o relatie vor fi compromisuri deoarece altfel ar exista numai certuri continui din cauza faptului ca suntem diferiti sau doar pentru ca in unele zile nu suntem pe aceeasi lungime de unda, fiecare avand propriile sale griji, intrebari sau nemultumiri. Insa asta nu inseamna ca de acum sa il lasi pe el sa faca numai ce vrea doar pentru ca nu vrei sa creada ca poate tu nu esti fata cu care el ar trebui sa fie si astfel sa iti ascunzi toate nemultumirile pana ce paharul se va umple si va da pe afara atat de tare incat lui nu o sa ii vina sa creada ca persoana din fata lui este aceeasi de acum o zi.

Nu este nevoie de o problema grava care sa duca la deteriorarea unei relatii, sunt suficiente mici lucruri care te deranjeaza repetate insa la nesfarsit, iar si iar. Ai doua optiuni, ori le accepti si incerci sa treci peste ele, ori ii spui si speri ca asta va schimba ceva. Dar in nici un caz sa nu tii in tine tot ce nu iti place pentru ca nu vei face decat sa te transformi intr-o persoana cicalitoare care esti mereu suparata pe el desi nici tu nu mai stii din ce motive. Si in nici un caz sa nu faci greseala colosala sa presupui ca poate el se va schimba in timp si ca se va maturiza si va fi altfel, iti spun de pe acum, nu se va schimba si el nu-ti poate citi gandurile pentru a vedea unde greseste si ce te deranjeaza.

Decat sa iti plangi de mila in liniste sau pe umerii altor persoane mai bine ia atitudine, vorbeste, spune ce nu iti place, ce iti place si ce ai vrea. Unele persoane au nevoie sa fie trase de maneca atunci cand fac ceva gresit altfel nu isi dau seama sau mai mult chiar nici nu baga in seama, presupunand ca este ceva normal, mai ales ca nimeni nu le spune ca ar gresi. Iar pentru linistea ta zilnica si pentru a nu-ti impovara umerii cu lucruri banale ce nici macar nu merita atentia ta, mai bine vorbeste si spune-i, chiar daca este un lucru foarte mic, deoarece acesta te poate intepa in talpa ca o pietricica mica si persistenta care nu te lasa sa poti merge cum trebuie.

foto © Northfoto

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu